Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Hodnocení receptu je 3,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 097 kJ /
2 413 kcal
Bílkoviny96,39 g
Tuky73,30 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 694 mg
Sodík 501 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy336,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice. Krok 2: Z mléka, 1 lžíce cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý krém (dle návodu na obalu). Za stálého promíchávání necháme vychladnout. Zašleháme tvaroh se zbytkem cukru a vejce. Krok 3: Těsto rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník. Naneseme krém po celé ploše, poklademe ovocem a od jednoho konce zamotáváme. Aby se konec těsta dobře přilepil, potřeme jej trochu vodou a přitlačíme. Krok 4: Oba štrůdly dáme na pečící papír a potřeme vejcem. Pečeme na 180°C asi 35-40 minut - do zezlátnutí těsta.

Zveřejněno 22. 8. 2013

Poznámka autorky Lucie95

Já jsem jako ovoce použila broskve a mohu jen doporučit! Tak dobrý a šťavnatý závin jsem dlouho nejedla :-)

Těsto na štrůdl už jiné dělat nebudu. Zachutnalo mi víc než klasické listové :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyk9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyk9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vypadá krásně :yes::yes::-K

:yes::yes::yes:vypadá báječně :yes::yes::yes:

To by sice samozřejmost měla být, ale pokud bych měla posuzovat podle svého muže, tak u něho to samozřejmost není :-D Když něco peču, tak přešlapuje nedočkavě a ptá se, jestli je to už upečené:-D A když je to hotové, tak zásadně nečeká a krájí ještě horké :-D:-D

pipre: Skvělá fotečka. Mně právě tohle těsto chutná moc, je krásně křupavé :-) Ano, je potřeba počkat, až závin zchládne :-D to jsem myslela, že je samozřejmost :-D

Vyzkoušela jsem a docela mi chutnalo. Přece jen ne každému chutná z celozrné mouky, já si také zvykám na změnu:-) Ze začátku se mi zdála nádivka hodně řídká, ale jak závin chládnul, tak tuhla i nádivka. Ono i to ovoce pustí při pečení pustí trochu šťávy. Nedoporučuji krájet hned po upečení a počkat na vychlazení. S tím ovocem to bylo prima, dala jsem nektarinky a přidala jsem i víc cukru asi o 3 dkg (vanilkový a také ještě trochu citronové kůry). Přidala jsem i foto.

Vítám každý dobrý recept z celozrné mouky, pšeničnou maximálně omezuji. Takže ukládám a brzy vyzkouším, ikdyž tuším, že mi to chutnat bude.:yes:+1

Tématické fráze:
štrudl s pudinkem, štrůdl z celozrnné mouky, štrůdl s pudinkem a ovocem, štrůdl s tvarohem a ovocem, pudinkovo tvarohová nápln, celozrnne těsto na štrůdl, štrůdl s tvarohem a pudinkem, štrudl s kousky ovoce, štrůdl z celozrné mouky, štrůdl s tvarohem, celozrné těsto na štrůdl, recept na štrůdl, štrůdl s vanilkovou náplní, tvarohova napln s pudinkem, tvarohovy strudl s pudinkem, celozrnný závin, celozrnný těsto na štrůdl, celozrnny tvarohovy zavin, celozrnné listové těsto, tvarohová nápln s ovocem

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, máslo, jogurt, vejce, sůl, mléko, cukr třtinový, pudink vanilkový, tvaroh ve vaničce, vejce, ovoce, vejce

Přidat fotografie receptu