Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová kojenecká přesnídávka

Léto a podzim na zahradě nám přináší mnoho ovoce, které je potřeba zpracovat. Je výhodné si je uchovat již naporcované pro naše nejmenší v podobě dětské přesnídávky. Ty mohou být jednodruhové, nebo můžeme příchutě různě kombinovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lidka58 lidka58

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby sterilizace

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby sterilizace)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 677 kJ /
2 552 kcal
Bílkoviny20,32 g
Tuky5,24 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy593,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve používáme hodně měkké, nakrájíme je na kousky a rozváříme v litru vody asi 30 minut. Krok 2: Poté přidáme cukr a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré. Krok 3: Ve zbývající vodě rozmícháme pudink, nalijeme do pyré a povaříme ještě asi 5-10 minut. Krok 4: Horké plníme do skleniček a zavaříme na 80 °C 10 minut, aby se víčka zatáhla.

TIP: Jak připravit domácí přesnídávku - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 8. 2013

Poznámka autorky lidka58

Místo broskví lze použít i jiné ovoce, já dělám také meruňkovou, banánovou nebo broskev+banán, meruňka+banán, meruňka+ jablko. Dcerám ji dávám od 4. měsíce jako kupované, jen meruňku až od 6 měsíce. Z tohoto množství je cca 16 skleniček od výživ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová kojenecká přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová kojenecká přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (37)

Dělám již čtvrtý rok a je vynikající. Dětem moc chutná. U nás doma se cukru ani pudinku nebojíme, všechny děti jsou zdravé a krásně prospívají. Děkuji moc za recept. :-K

Vyzkoušela jsem Váš recept a přesnídávka je výborná! <3:yes: moc Vám děkuji za recept :-K
PS: z těch špatných komentářů si nic nedělejte ;-)

Nezlobte se na mě, ale na tohle se dá napsat pouze fuj!. To si už můžete koupit jakýkoli hnus z obchodu. Proč to tolik sladíte a proč tam dáváte ten pudink? Stačí svařit jen broskve bez přidané vody a následně rozmixovat. Nic víc není třeba. Děláte stejnou hrůzu, jako výrobci, kteří chtějí ušetřit, proto to ředí a následně zahušťují. Oni jsou motivováni ziskem, ale proč to děláte vy?:-((:no:

Omega: Proc to paní tak hanite :-O ? Možná děláte presnidavku jinak, to vam nikdo nebere,ale snad lze příspěvek napsat slusne a bez ponižování. Já tohle vyjdrovani nikdy nepochopím :-(.

Výborná, jako z obchodu, ale určitě zdravější, doporučuji ;)

aha :no::no::no::no::no::no::no::no::-//:-//:-//:-//:-//:-//:no::no::no:

Jarda2008: Tak to jste asi prehnal,na teto presnidavce neni nic spatneho.A tolik palecku dolu,to neni vubec potreba.:-(:-((

Také dělám jahodovou a banánovou:-D

Martina Voborníková 4. 8. 2016 13:53
Výborná. Můj syn nepoznal rozdíl mezi kupovanou a to chce jen kupované. :-p

Eva:v mikrovlnné troubě jsem zavařela pouze okurky. Přesnídávky jsem otáčela dnem vzhůru a pokud nechytlo víčko dala jsem to zavařit na chvíli do trouby.

Satanica:stačí a pokud víčko nechytlo dala jsem to zavařit na chvíli do trouby.

Prosím o radu... mám asi jen 6 skleniček, můžu to nějak zavařit v mikrovlnce???

Tak to musím hned vyzkoušet :yes:
Malé děti už sice nemám, ale 16-letá dcera přesnídávky miluje ;-)

Zrovna jsem uvařila první dávku,ale broskve pustí docela hodně šťávy, pro začátek dávám cca 1 dcl vody a vanilkový cukr domácí výroby:-p
Ve druhé várce přidám banány;-)Pudink nedávám, sterilované přesnidávky vydrží takhle i víc než jednu sezónu.:-)Když byla dcera mladší,dávala si ji zamrazit a měla dřeň:yes:

Pokud bych chtěla vynechat pudink, tak stačí bez vody nebo méně vody?
Je nutné to zavaření? Nemám zavař. hrnec. Nestačí jen otočit dnem vzhůru?

Satanica: Vynechte jak pudink, tak cukr. Pokud ještě horké naplníte do skleniček a zavíčkujete, tak svařovat nemusíte.

broskve mám nachystané a jdu na to. Dělala jsem je synovi, když byl malý, teď si nachystám přesnídávku pro svoji ještě nenarozenou holčičku, tak snad se povede:-pwww.toprecepty.cz

broskve mám nachystané a jdu na to. Dělala jsem je synovi, když byl malý, teď si nachystám přesnídávku pro svoji ještě nenarozenou holčičku, tak snad se povede:-pwww.toprecepty.cz

Tématické fráze:
broskvová přesnídávka, broskvova presnidavka recept, domácí broskvová přesnídávka, broskvova domaci presnidavka, recept na broskvovou přesnidávku, broskvová přesnídávka s pudinkem, přesnídávka broskvová, presnidavka z broskvi, broskvová přesnídávka bez cukru, přesnídávka z broskví recept, broskvová přesnídávka recepty, broskvová přesnídávka bez pudinku, dětská výživa z broskví recept, broskvová výživa, recept na dětskou broskvovou přesnídávku, recepty na dětské broskvové přesnidávky, domácí přesnidávka broskvová, broskvová přesnídávka pro kojence, broskvová výživa recept, domácí kojenecké přesnídávky

Suroviny:
broskve, voda kojenecká, cukr, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu