Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z dvojího masa s játrovou rýží

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 362 kJ /
565 kcal
Bílkoviny56,71 g
Tuky20,90 g
Vláknina17,61 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 455 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy32,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu. Krok 2: Játra očistíme můžeme buď naškrabat nebo semlít, přidáme vejce, sůl,utřený česnek, majoránku a pořádně promícháme. Necháme chvíli odležet pak přidáváme podle potřeby strouhanku, mícháme do potřebné konzistence. Krok 3: Měkké maso vyndáme z vývaru a vývar přecedíme do jiného hrnce přivedeme k varu přidáme obrané a nakrájené maso z krůtího krku, zavaříme játrovou rýží. Přidáme nastrouhanou syrovou kořenovou zeleninu, necháme provařit, podle chuti dosolíme a podáváme.

Zveřejněno 23. 8. 2013

Poznámka autorky suslajda

Játrovou rýži jsem dělala přes cedník na halušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z dvojího masa s játrovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoVR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z dvojího masa s játrovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vývar bude skvělý :yes::yes::-p;-):-K

srettka:přijď ještě zbyla na zítřek:-K

Hernajs, ten je ale parádní, senza polívčička, hned bych si misku horké dala:-p:yes:

Děkuji za komentíky:-8:-8

No mnam..ta musi byt..:yes::yes::-p;-)

Polévečka vypadá moc chutně:-p, u nás taky musí být k obědu polévka. Jak říká Bibi, polévka je grunt.Posílám bodíčka

Bibinka:já polévky moc nemusím, ale taťka je má rád a prý byla moc dobrá tak mu věřím:-8

:-p:-pVývary u nás taky bodují :yes::yes:

suslajda:Hani, polévka je výborná i jenom z králíka, natož pak takto:-O to musí být vývar, že by i polomrtvého postavil na nohy;-) a u nás je navíc polévka grunt:-p Máš 2.bod:yes:

Vaclav Fronek:děkuji:-K

Samá dobrota +bodík 1

Tématické fráze:
jatrova ryze, játrová rýže recept, vývar s masovou rýží, játrová rýže do polévky, masová rýže do polévky, cedník na játrovou rýži, drubeží vývar s masovou rýží, vývar s játrovou rýží, drubezi vyvar s jatrovou ryzi, cedník na játrovou rýži, jatriva rxte, jatrova ryze polevka, masovy vyvar masovou s rýží, zverinovy vyvar s jatrovou ryzi, vepřový vývar s játrovou rýži, maso s rýží, hovězí s játrovou rýží, co z vývarem z rýže, vyvar s krutimi jatry, polevka s jatrovou ryzi

Suroviny:
krky krůtí, hlava králičí, žebra králičí, játra králičí, ledvinky králičí, koření nové koření, jalovec, pepř celý, bobkový list, rozmarýn, cibule, česnek, libeček, celer, mrkev, celer, petržel, pórek, sůl, játra drůbeží, česnek, sůl, vejce, strouhanka, mrkev, celer, petržel, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu