Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové lečo ze zahrádky

Lečo je jednoduchý, rychlý a vynikající pokrm. Pokud máte navíc zeleninu ze zahrádky, byla by škoda ji nevyužít na přípravu zavařenin, které v zimě stačí doplnit o vejce či uzeninu a skvělý oběd je hotov.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

l-milan

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 589 kJ /
2 770 kcal
Bílkoviny47,00 g
Tuky121,40 g
Vláknina108,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,26 g
Sůl30,00 g
Sacharidy335,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli orestujeme cca 15 minut, poté přidáme pokrájenou papriku, rajčata a ostatní suroviny. Krok 3: Vše povaříme 15 minut od doby, co se směs začne vařit a horké vkládáme do připravených sklenic. Krok 4: Sklenice ani víčka nemusí být suché. Krok 5: Naplněné a zavíčkované sklenice ještě sterilujeme 15 minut.

TIP: Jak zavařit lečo

Zveřejněno 23. 8. 2013

Poznámka autora l-milan

Rajčata spařím a loupu. Ještě se nám nikdy nezkazilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lečo ze zahrádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxEm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lečo ze zahrádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxEm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Dneska vyrobeno ,k chuti se zatím vyjádřit nemůžu,ale vypadá moc dobře.Mám z této dávky pět těch větších sklenic od okurek.Je to rychlé a snadné :yes::yes::yes: asi budu dělat ještě jednu várku.Přidala jsem fotku :-K

Tento recept mi jako první padl do oka. Zkusila jsem a u něj i zůstávám. Výborný recept.
Já do leča ještě přidávám tak pět stroužků česneku nakrájeného na plátky a vařím společně se zeleninou. Ke konci vaření přidám ještě 70g konzervu rajčatového protlaku. :D

PRÁVĚ JSEM UDĚLALA A JE VÝBORNÉ.

Dělávám každý rok. Přidávám foto :-K

dělám ho přesně tak....:yes::yes:

tohle si ukladam, vypada to zrave. Ja vzdycky delam cerstve leco, ale tohle usetri cas a jeste je to dobre ulezele. Kdo chce, prihreje a kydne si na to vejce zejo? Bod:yes:

Ivana79:Dekuji a snad vás potěším tím , že v tom nejste sama. Doma jsme na tom úúúúplně stejně :-)):-)) . Je to docela fuška ale když už se urodilo tak se to musí zužitkovat a pak ta dobrota :-p.

Ja tiež robím rovnako,aj s tým octom a cukrom a v posledných dňoch nerobím skoro nič iné,len zaváram :-D tak bodujem dobrý recept a pekné fotky s postupom :yes:

l-milan: nič som neobjasňovala, pýtala som sa. Je možné, že sa mýlim, nie som odborník.

Dělám stejně, takže:yes:

magdalenka:Děkuji že jste mi to objasnila , sám bych na to nepřišel . :-?

Lečo môže byť aj iné, ako zeleninové? Alebo sa mýlim? Pre mňa lečo znamená jedlo z papriky, paradajok a cibule (základ, potom sa môže vylepšiť - klobása, vajce, syr a pod.).

Tématické fráze:
recept na zeleninové lečo do sklenic, základ na lečo, zeleninové lečo, zeleninový základ na lečo, recept na zeleninové lečo, zeleninové lečo do sklenic, zeleninové lečo recept, směs na lečo, recept na leco, leco do sklenic, zeleninová směs na lečo, kožní dratva opava, domaci základ na leco, základ pro lečo, lečo recept, základ na zeleninové lečo, lečo základ, domácí lečo do sklenic, zeleninové lečo do sklenice, základ pod lečo

Suroviny:
paprika čerstvá červená, rajče, cibule, ocet, olej, voda, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu