Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový koláč pro spagetku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 514 kJ /
5 620 kcal
Bílkoviny119,61 g
Tuky252,62 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy690,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a mliekom alebo vodou, postupne prilejeme olej. Krok 2: Pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov. Krok 3: Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Krok 4: Povrch koláča polejeme citrónovou polevou alebo len pocukrujeme.

Zveřejněno 18. 1. 2009

Poznámka autorky tejaja

Namiesto maku môžeme použiť kokos, orechy alebo sekané kandizované ovocie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč pro spagetku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč pro spagetku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBqX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Nedá mi to nepřidat po letech komentář- díky za recept, hledala jsem neco s celým mákem a tohle je velmi jednoduchý a vynikající recept.:yes:

ZaSolanem: Neskoro, ale predsa...ďakujem veľmi pekne. :-K

ten kolac je uzasny moja mamka ho robi a je mnam :D

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Tak se koláč povedl a moc děkuji za super recept :yes::-)

Jee mockrát Vám všem děkuji, zítra budu péct, tak se těšim :-)

Iveta (neregistrovaný/á) - je to tak ako píše Ivulinka a špagetka, pečiem pri strednej teplote - 170 - 180 °C.
Ďakujem vám dievčatá, že ste odpovedali namiesto mňa ;-)

Iveta (neregistrovaný/á) - já si dovolím Ivulinku doplnit - ono totiž hodně záleží na vlastní troubě, teploty v receptech ber jen jako orientační, protože neexistujou 2 stejné trouby, které by pekly naprosto stejně, takže to chce vychytat podle své. Já tenhle peču horkovzduchem při 170°C 25 minut, pak musím plech otočit (ze záhadného důvodu mi peče odzadu víc), dopékám 10 min. a pak vypnu troubu a nechám dojít. ;-)

Iveta (neregistrovaný/á) , sice nejsem autorkou, ale pokud potřebuješ rychle poradit, tak snad mi Terezka promine, já všechny moučníky tohoto typu peču zhruba při 175 st asi 30-40 minut +-.

Chci se jen zeptat nějaké dobré duše, jelikož budu péct poprvé, tak navím na kolik stupňů vyhřát troubu a na jak dlouho, může mi někdo odpovědět? Děkuji mockrát

Janka "výtvor" nevadí, práve naopak, díky za fotečku :yes:;-):-D

Dnes jsem udělala znovu a výsledek je opět::-p, ale citr.poleva je nad mé síly;-(;-), něco vzniklo, ale není to tak pěkné jako u dalších fotek,pokud bude můj "výtvor";-) vadit, tak ho kliďánko "máznu";-):-K

Už se peče v troubě:-8..voní celá kuchyň! Dávám bod ;-)

Dnes u nás doma hotovo, je to "rychlovka" a přitom je to :-p:-p, mí chlapové posílají bodíka:-D

moc dobre a hlavne rychle.:-8:yes:
hlavne bez vazeni.kluci se na to vrhli jako supi a ja taky.zitra budu mozna pect znovu.:-p

visel super ;-) i s kokosem :yes:

tejaja: cele dokopy to bolo famooozne :yes: a ten mak tam bol :yes::yes::yes:

ercicka, tak teraz neviem, famózny je asi skôr ten rum, nie? :-D:-D:-D

Citónovú polevu robím presne podľa návodu, aký dala Janka:yes: Ešte jedna rada, ak chceš, aby ti poleva lepšie chytla na koláč, pred naliatím polevy potri koláč tenulinkou vrstvou lekváru, ríbezľový, marhuľový, aký máš.:-D

Baby, ja som robila polevu takuto:
200d pr. cukru (preosiateho)
3PL horucej vody
1PL rumz
1cl tuku... vsetko vymiesat do hladka ... ta kombinacia s tym kolacom je famooozna!!!

je to poleva na venceky z odpalovaneho cesta od cathleen, dufam, ze som mohla :-8

Jitka, ospravedlňujem sa, idem to opraviť, môžeš tam dať buď ten hrnček mlieka, ale môžeš dať aj 1 hrnček vody. Koláč bude dobrý aj tak, v recepte je oboje, podľa toho, či mlieko máš, alebo nie, ale hlavne preto, že sú ľudia, ktorí mliečne bielkoviny neznášajú, tu to nevadí urobiť s vodou:-D

hrinka ahoj, zkus tuhle polevu. Já dělám s citronem, vlastně taky tak, jen přidám tu šťávu z citronu http://www.toprecepty.cz/recept/1422-cukrova-polev...

baby toto je recept co som robila ked som bola mala, lebo je jednoduchy a mnam zboznujem kvoli tomu celemu maku. Ale aka poleva? Napiste postup..ja nemam rada polevy (zbytocne kalorie) no ked pride navsteva moze to vyzerat viac prezentativnejsie. dajte prosim tie tipy na polevy. Diky krasne.

Jitko, já jsem šlehala žloutky s tročinkou vody, jak se běžně dělá (asi 2 lžíce na 2 žloutky) a cukrem. M;-)léko jsem samozřejmě přidala do těsta a nakonec ty bílky.

nahore pises 1 hrnecek mleka, a dole zloutky vyslehame s cukrem a vodou :-? tak mleko nebo vodu :-?

Ten koláč zná,dětem chutnal proto že je nemletý mák křupkavý.Ještě tip:vyšlehat trochu másla s cukrem a rum.trestí,namazat a vidličkou počmárat.Pak vypadá i chutná špicově.

Baby, ten kolac je neskutocne dobry, jedna basen. Na vrch som dala polevu ako na venceky z odpalovaneho cesta.... by som zozrla cely plech sama, ale musim sa krotit, este musim nechat pre certika ked pride zo skoly a manza tiez asi bude chciet ked pride z prace, ale ten ma smolu :-D

eričko, úžasná fotečka!:yes:

Děvčata, co mi to děláte? ;-) - já to chtěla dělat až v sobotu, teď jsme tady viděli vaše fotky a jelikož ten 1.makovec z nemletého už není, bylo rozhodnuto BEZE MNE:-!, že se bude dělat ne-li ještě dnes, tak zítra určitě. Že já dovolila klukům otvírat tyhle stránky :-D:-D:yes::yes:

ja mam na blizku plus a tengelmann a tam urcite nie je. skusim pozriet hit

vybusna: ja myslim, ze som videla aj nepomlety mak, pred par rokmi tu v obchode, este ked tu bol Wall*mart, ale uz som davno nehladala...

ercicka :-D, ideme do jihlavy teraz cez vikend, tak si prinesiem...btw, raz som robila makovec aj z toho nemeckeho a bol skvely...akurat som neodhadla curok, tak bol o nieco sladsi ..co uz

vybusna: chces mak? poslem ti nemlety, zasobuje ma mama ;-)

Janka, fotka je suprová:yes: A s polevou;-);-);-)

také jsem ho dříve dělávala, neměla jsem mlýnek. Makovec z mletého máme sice raději, ale rychlovka je to dobrá, za 1 :yes:

az ma stve, ze tu predavaju uzasny ochuteny mlety mak:-D

tento poznam, je straaaaaasne dobry :yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p

No a už mám objednávku na tento koláč, i na chalupáře - Terezko vřelé dííky, recepty jsem rozdala, ať si holky poraděj, ne? :yes::yes:

Máme moc rádi DUO ŘEZY,které jsou na České hospodyňce,ale makovník z krabice je docela drahý.Tak teď to můžu upéct podle tohoto receptu.Dík.:-D

No, asi to není tak hezké, jako od Terezky, ale moc dobré. Jen jsem místo cukru dala sorbit, ale na chuti to nijak neubralo:yes::-)

I bez polevy vypadá špicově, Terezko:yes:

Laďka, tak ráno som ešte nevedela, že ten koláč budem o hodinu piecť :-D Ohlásila sa nepredvídaná návšteva, takže som ho hneď upiekla a hneď fotku vkladám. Pre nedostatok času bez polevy, len pocukrovaný:yes::-D

No super, Terezko, díííky. Takže i ty jiné náplně tam určitě půjdou.:yes:;-):-p

Tématické fráze:
makový koláč, makovník recept, koláč z nemletého maku, nemecky makovy kolac, makový koláč s citrónovou polevou, německý recept na makový koláč, makové koláče, recept na makový koláč, německý koláč, buchta z nemletého máku, makový koláč z nemletého maku, jednoduchý makový koláč, makovník z nemleteho maku, makovy kolac recept, makové řezy z nemletého máku s citronovou polevou, recept na makovník, nemlety mak, makovi kolac, kolac makovy, náplň z nemletého máku

Suroviny:
cukr, mouka polohrubá, mléko, vejce, olej, prášek do pečiva, mák

Přidat fotografie receptu