Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 - 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 235 kJ /
773 kcal
Bílkoviny9,42 g
Tuky50,39 g
Vláknina16,54 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy62,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné. Krok 2: Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem. Krok 3: Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo. Krok 4: Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.

Zveřejněno 24. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXNq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXNq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Moc děkuju za chválu:-8:-K, rozhodně doporučuju s jakoukoli rybičkou, klidně by šlo i jiné masínko a množství zeleniny i bylinek si prostě upravte;-);-) :yes::yes:

Ladi, vypadá to moc dobře;-):-p:yes:

:yes: Nádhera :-p:-K

Takového pstrouška bych si dala:-! Krásný recept i foto Vladi :yes::yes::-K:-p:-p+10:yes:

Ještě jednou moc díky a udělejte :-K:-K
Jana Remkova: Jani, přece ti nic nebrání upravit si množství a druh bylinek podle sebe, my to rádi takto ;-);-);-)
Bibinka: Jani, když on páníček pstruha stejně nerad a jelikož jsem ho dostala, přece ho nenechám zkazit :-D:-D;-);-);-)

Jo pstruha, to já můžu :-) Pěkně připravené i nafocené :-K

DObré:yes::yes::yes:Já bych si to dal raději bez pstruha, ale i tak:yes::yes::yes::yes::yes:

Pstruha mám moc ráda, ale na mne tady v tom moc bylin.;-)

Wow, Špagi, asi přijedu na výlet ;-):yes::-p:-p:-p

spagetka:Ladi, koukejme se, heleďme se, pán není doma a paní si vaří takové dobrůtky:-p;-)máš recht a u mě za 6.boda

Děkuju moc:-K:-K, bylo to opravdu chutné, lahodné a svěží jídlo:yes::yes::yes:

Pěkné :-p;-):yes:

téda, to je ale mňaminka;-);-);-)

:-p:yes: to je nádhera:-K:-K

Zdravá a barevná krása;-):-K:-):yes::yes:

Tématické fráze:
pstruh na grilu v alobalu, pstruh v alobalu, jak upéci pstruha, pstruh na grilu s bylinkami, pstruh v alobale, vhodne bylinky na pstruha, příprava pstruha v alobalu, pstruh se zeleninou, napln do pstruha, pečený pstruh v alobalu, bylinky vhodne na pstruha, pstruch v alobale, pstruh na zelenině, pstruch v alobalu, pstruh s brambory a zelenina, grilování pstruha v v alobalu, pstruh foto, pstruh s brambory v alobalu, recept na pstruha, vhodne bylinky na pstruha

Suroviny:
pstruh, máslo, rozmarýn, bazalka čerstvá, pažitka, máta, limetka, cibulka jarní, česnek, sůl hrubá, pepř citronový, brambory, rajče cherry, kapie, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu