Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka se zázvorem a hříbky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie544 kJ /
130 kcal
Bílkoviny2,60 g
Tuky8,71 g
Vláknina7,53 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy6,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni. Krok 2: Když je slepice měkká, vyjmeme ji, polévku přecedíme přes husté síto do čistého hrnce, přivedeme opět k varu, vložíme jemně nakrájenou zeleninu a vaříme ji doměkka. Krok 3: Na závěr ochutíme polévku zázvorovou šťávou / snadno se vymačká lisem na česnek /. Krok 4: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby, osolíme a dusíme je doměkka. Krok 5: Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krok 6: Slepici vykostíme a část masa nakrájime na kostky / zbývající použijeme např. na připravu slepice na paprice /. Krok 7: Polévku rozdělíme na talíře, rozdělíme do nich uvařené nudle, slepičí maso, podušené houby a posypeme petrželkou.

Zveřejněno 28. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka se zázvorem a hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gX5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka se zázvorem a hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

:yes::yes::-K

bohužel hříbky v lednu nemám,ale i se žampionem je to dobré -děkuji za recepis.

Jaruško, Andreo, Evi - děkuju:-K:-)

Parádní všechno, foto i polívečka :yes::yes::yes::-K

:-p To je barvička!:-p:yes::yes::yes:

Slepičí polévka to je vždycky veliká dobrota. Nádhera i foto :yes::yes::-p:-K

Ještě jednou moc děkuju za milé komnentáře a doufám, že někdy někdo vyzkouší a snad si pochutná;-):-)

:-p:yes: polévka vypadá úžasně:-K:-K

Slepičí polévku pro duši (knihu) mám moc ráda. Tvoje slepičí polévka, Maruško, by zvládla obojí - pohladit žaludek a pak i tu duši :-8:yes:

magdalenka: většinou dávám, ale tady jsem ji nedala a myslím, že to nebylo na škodu, asi zůstala výraznější chuť slepičího masa. Jinak ale bez cibule neuvařím - cibule není nikdy dost:-D:-D

Cibuľu do vývaru nedávaš?

Před 37-mi lety mi moje aktivní maminka chtěla přivézt v konvičce slepičí polévku i do porodnice, naštěstí jsem ji od toho odradila, ona je totiž všehoschopná, ale nyní, již v mém klimakterickém věku, bych se této Tvé, Maruško, vůbec nebránila, ba naopak, také ji ráda vařívám, když obměňujeme domácí chov, ale ještě jsem ji nikdy nezkusila s houbami :-):-p:-K +14:yes::-K

Maruško, tu bych si dala, fascinuje mne to zátiší u Tvých receptů;-) krása;-):-p:yes:

maris:Maruško dělám jí hodně podobně a dávám do ní štipec šafánu, no a ty čerstvé houby zatím nemám. Po takovém "vejvaru" by i mrtvý vstal;-) Dávám ti 12.bod:yes:

Náááádhera:yes:yes::yes:

Tématické fráze:
nudlova polevka s hribky, kde sehnat slepici, slepici recepty, knihy slepici polevka, hříbky recept, recept na slepici, slepičí polévka po porodu, polévka se zázvorem, slepici nudlova polevka je nejlepsi, slepičí polévka se smetanou, slepočí vývar se zazvorem, slepičí polévka s hobamy, kuřecím polévka se zazvorem, slepice ba paprice, slepičí rec

Suroviny:
slepice, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř, zázvor čerstvý, houby lesní, nudle polévkové, máslo, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu