Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 941 kJ /
2 376 kcal
Bílkoviny185,29 g
Tuky50,75 g
Vláknina23,88 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,94 g
Sacharidy263,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovädzie srdce odblaníme a varíme vo vode asi 4 hodiny (v papiňáku kratšie) so 4-5 guľôčkami čierneho a nového korenia a s boriekovými guľôčkami. Bez soli! Krok 2: Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme. Krok 3: Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne. Krok 4: Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť. Krok 5: Potom do panvice nasypeme ryžu (neumývame, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Znížime plameň a potom už len stojíme pri sporáku, miešame a podlievame vývarom zo srdca vždy, keď sa tekutina vyvarí. Približne päť minút pred koncom pridáme nakrájané šampiňóny. Varenie trvá 25-30 minút. Krok 6: Rizoto má byť krémové a na skus by ste mali trošku cítiť v strede zrniek drobné tvrdšie jadierko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascapone.

Zveřejněno 29. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlGD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlGD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

;-(no, vidíš, Janka, koľko rozruchu ten recept vyvolal:-* Uznávam, že fotka je mizerná;-( S hovädzím srdcom (srdce za surova vážilo takmer 1800g, rozdelila som ho pred varením približne napoly) som pracovala prvýkrát, rizotá robím často. Uznávam Jitkinu poznámku, že bolo viac mäsa ako ryže, ale keby to bolo naopak, manžel a synovia by to považovali za krivdu...

Hodně zajímavé rizoto, Amálko;-). Pamatuji se, že jsem s tím srdcem už taky něco podobného vařila;-)

amalia: Risotto v Italii je ryze s "necim", ne "neco" s ryzi. Takze na 300g ryze dat to ohromne mnozstvi hoveziho srdca a hub, neexistuje. Tretina by uplne stacila. Je to predkrm. A kdyz uz mascarpone a syr, tak rozhodne zamichane do risotta. Neni to borsc, kde se dava lzice kysane smetany nahoru. Problem je v tom, ze kdyz nakonec vmichate mascarpone, syr a kousek masla, musite tam mit mene tekutiny. Prave mascarpone Vam udela ten krem. Mascarpone se prida spolu se syrem po stahnuti z plamene a uz se nevari. Necha se pet minut odpocinout, ale ta ryze stale se jakoby vari-dochazi. Tudiz i ta doba vareni musi byt kratsi. Tricet minut je na italske risotto hodne moc. Delam neco podobneho (s teleci ledvinkou), ale tu varim od zacatku (za syrova) s ryzi. Pouzivam vino bile, to ale neni podstatne.

:-))ok:-D naučila ma ho dcérina talianska kamarátka;-)

amalia: Postupem ano. Ovsem to, co vidim na taliri, ne. To je risotto à la "amalia".

:-DExistuje aj iné ako talianske rizoto?:-O ;-)

Nella, pravdepodobne to melo byt italske risotto, ovsem vysledek je ponekud pochybny.

Nella: Nello, budeš se divit, ale italské rizoto náhodou znám a moc dobře a dělají ho krémové, tudíž řidší, ale já se nikde nedočetla v receptu ani v názvu, že jde o rizoto italské.....tak sory:-)

Bibinka:To je italské risotto!Už podle způsobu přípravy a má takto vypadat.Evidentně jste asi pravé italské nikdy neviděla.To není česká závodka, uvařit rýži a smíchat s hotovým základem.

amalia: Amálko, nevím čím to, ale to rizoto máš nějak moc mokrý, spíš to vypadá jako kaše a zřejmě jsi to příliš naředila tím vínem:-( Jinak maso je jasné srdce a pěknej kus;-)

špagetka, varila som ho na slabom ohni, stále sa mi zdalo trochu tvrdé, asi preto, že to bola vlastne ani nie polovica srdca a vážila asi 1800 gramov. Papiňák mi nedávno odišiel...;-(

amalia: jj, takhle srdce vypadá;-);-)

Iva: podívejte se tu na obrázky https://www.google.cz/search?q=hov%C4%9Bz%C3%AD+sr...,
ono dobře odblaněné a očištěné hovězí srdce může fakt připomínat jiný druh masa. Mě spíš zaráží vaření 4 hodiny. Já srdce dělám celkem často, ale určitě ani v normálním hrnci nevařím tak dlouho, je fakt,že v papiňáku je měkké v pohodě za hodinu, max. za 70 minut. V normálním hrnci nejvýš 2 hodiny i při mírném varu

Ivka, po odblanení je to naozak krásny kus svaloviny. Pridávam fotku, ako vyzeralo pred odstránením blán.

??to na obrázku je jako hovězí srdce, jo?? Spíš to vypadá jako přední.

Tématické fráze:
risoto s mascarpone, rizoto s maskarpone, mascarpone recepty, hovezi srdce recept, zizoto s mascampore, recept na hovezi sr, risotto mascarpone, recept na hovězí srdce, hovězí srdce, recepty hovezi srdce na žampiony, hovězí srdce recepty, maso s mascarpone, rizoto obrazek, rizoto ze žampionů, muze se osolit srdce, hovädzie srdce, maso mascarpone, minuka z hovězího srdce, recepty hovezi sr, vaření hovězího srdce

Suroviny:
srdce hovězí, rýže arborio, srdce hovězí, víno červené, žampióny, pórek, mrkev, parmazán, mascarpone, petrželka, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu