Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaný ostružinový pohár

Pokud máte rádi poháry, vyzkoušejte tento recept a připravte si gratinovaný pohár s ostružinami. Lehký dezert pro podzimní chvíle si jistě vychutnáte i díky horkému roztavenému karamelu.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 093 kJ /
500 kcal
Bílkoviny33,10 g
Tuky33,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dohladka ušleháme tvaroh se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovou esencí (já jsem použila Bourbon vanille od Dr. Oetkera) Krok 2: Na dno pohárků vhodných do trouby (zapékací mističky) poklademe ostružiny a na ně navršíme tvarohový krém. Trochu s pohárky zatřeseme, poklepeme, aby se krém dostal mezi ostružiny. Povrch posypeme hnědým cukrem. Krok 3: Rozpálíme v troubě gril a pod rozpálený vložíme pohárky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme.

TIP: Zdravé krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany

Zveřejněno 31. 8. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Lze použít jakékoliv jiné ovoce, zejména bobulové (maliny, rybíz, jahody), dobrá bude určitě arónie, muchovník a třeba i větší nakyslé ovoce nakrájené na kousky.

Můžu vám s klidným svědomím říct, že to je něco úžasně dobrého a rychlého. A z dostupných surovin si pochutnáte jako v luxusní restauraci :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný ostružinový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzJz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný ostružinový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (87)

:-)<3:yes::yes: nádhera :-K

1974andrea: Jo a ty mističky budou perfektní na suflé. Mám jeden takový pařížský recept, našla jsem ho založený v kuchařské knize, recept je od jedné stařičké Francouzsky. Musím ho konečně vyzkoušet.

1974andrea: Měla jsem jen malou chvilku na zapečení !Mančaft stál v kuchyni, v rukou lžičky.... ;-) Takže cukr probublal a bylo. Nenechala jsem ho úplně do krusty, jen trošku rozpustit. Nevěděla jsem, co to mascarpone udělá! A od rána mi v míse zůstal zbytek šlehačky, tak jsem ho přidala pro focení.

Veronika.Hrozna: Takže konečně zrealizováno v nových mističkách :yes:;-) A mělas tam tu křupavou krustu, když jsi na to dala ještě šlehačku? Maliny miluju, ale nějak se jim u nás nedaří. :-(

1974andrea: Dva zmizely, vteřinu po vytažení z trouby.:-O Můj jsem dozdobila ještě šlehačkou a jahodou na vrch, místo zakysané smetany, jsem dala Mascarpone, zapomněla jsem ji koupit, moc dobré , všem chutnalo. Lahoda! <3:-K

1974andrea: Udělám s malinami! <3 To víš očka mám šilhavá, když vidím, takovou hromádku ňamky ! A vidím ostružinku velikosti pingpongového míče! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Verčo, vždyť vidíš, jak je velká ta ostružina :-D To je přesně porce pro mě ;-)

Eja57:Na fotce ty misticky maji na pohled velikost detskeho kybliku na piskovisti! :-D
Ve skutecnosti , je to velikost jednohubky.:-O;-( Myslela jsem, ze maji dve velikosti a totalne vyzmatkovala personal v Ikea. :-(:-(:-(

Moc hodná, že si poslala link. Já už jsem na Ikeu docela zanevřela,/ davy okukujících :-/// mě tak moc iritují, že jsem tam byla naposled v prosinci a to tam bylo Boží dopuštění ! Takže mají, mám ověřeno, vypravím se na pochod Ikeou s přitisknutými pažemi k tělu, ukořistím hrníčky a na delší dobu mám vystaráno! :-//

Merylas: :yes::yes::-K

Veronika.Hrozna: Vždyť nemusí být skleněné, můžeš použít třeba keramické

1974andrea: Nemám takové hluboké mističky do trouby, ale někde se poohlédnu! Snad v nějakém e-shopu. Vím, že už tyto věci přestali prodávat, měla jsem obdélníkové 3 vázy a dvě jsem rozbila, už je nelze dokoupit.

Veronika.Hrozna: Verčo, díky. Ty mističky už mám fakt dost dlouho, ale tuším, že jsem je kdysi kupovala v Ikee. Dnes už je tam, předpokládám, mít nebudou ;-) A jíst to můžeš hned, jak ti zchladne povrch, krusta. Pod gril se to dává opravdu jen na chvilku, aby se udělala z cukru krusta nebo pokud máš flambovací pistoli, použij ji.

1974andrea: Velmi hezký recept ! Ty mističky na zapékání, jsou velmi krásné ! Kde se něco takového, dá koupit? Po upečení vychladit v lednici , nebo podávat horké ???

Tématické fráze:
minidezerty recepty, ostružinový pohár, minidezerty recept, recept na minidezerty, recepty na minidezerty, recepty na minidezerty, pohár z ostružin, keramika nápady pro začátečníky inspirace, gratinovany cukr, slané minidezerty recepty, recepty minidezerty, sladké mlsání, ostružinový koláč, recept na pohár, malé pohárky recepty, ostružinový pohár, ostruzinove pohary, ostružinovi pohar, zapékací misky keramické malé recepty a napady, gratinovaný dezert recept

Suroviny:
ostružiny, tvaroh, smetana zakysaná, cukr moučkový, esence vanilková, cukr hnědý

Přidat fotografie receptu