Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelky v pikantním koření

Hodnocení receptu je 4,5 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie174 kJ /
41 kcal
Bílkoviny0,14 g
Tuky0,10 g
Vláknina0,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se „rozplácnou“. Krok 2: Pokud je nemáme vykuchané, opatrně vyjmeme vnitřnosti – jatýrka. Opláchneme z obou stran a osušíme. Krok 3: V hmoždíři rozetřeme pepř, badyán a skořici (můžeme i rozemlít), smícháme se solí. Na pánvičce s kapkou oleje zprudka opečeme (1, 5 minuty nejvýše). Jakmile se rozvoní, ihned vysypeme z pánve do misky a necháme zchladnout – pozor na připálení! Krok 4: Zatím si v hmoždíři rozetřeme bylinky, nebo je nasekáme na jemné kousíčky. Ochucenou sůl i bylinky pečlivě vyšleháme s vínem. Do směsi vložíme připravené křepelky, obalíme z obou stran marinádou, pak je necháme nejprve na bříšku, pak asi v půlce marinování je obrátíme na hřbet. Marinujeme ideálně přes noc, jinak alespoň 2 hodiny. Krok 5: V kastrolu rozehřejeme trošku oleje, zprudka opečeme křepelky z obou stran, malinko podlijeme marinádou a dusíme asi 10 minut po každé straně a přeléváme výpekem. Krok 6: Pak odkryjeme kastrol a zprudka opečeme kůžičku. Krok 7: Křepelky vyndáme, zredukujeme šťávu, zahustíme trochou mouky a povaříme, poté přecedíme přes síto. Křepelky vrátíme zpět, sporák vypneme a necháme chvíli odpočívat. Podávala jsem s rýží, kterou jsem při vaření okořenila hřebíčkem a červeným pepřem. Maso je velmi jemné a pikantní chuti, koření jen vhodně doplňuje a podtrhuje chuť masíčka.

Zveřejněno 2. 9. 2013

Poznámka autorky spagetka

Čerpáno z rodinné kuchařky, mnou obměněno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky v pikantním koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1m4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky v pikantním koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1m4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

varilamyskakasicku: Děkuju:-K, mrkni do Alberta supermarket, jsou opět v akci, nevím, zda to platí všude. Maj je v mrazících boxech

Křepelky mi ulítly, vidím je až dnes, začala jsem od 2.9 opět dělat a nestíhám, máš je moc pěkně udělané, receptík si uložím, jak je někde uvidím, popadnu je a už vím, co s nima;-):yes:

spagetka: No, co naděláš! Skutečnost ! Ale hlavně nemám ráda ,že když něco peču, tak se ochomýtá v kuchyni a já na něco potom zapomenu ! Katastrofa !
Už potom,vydám striktní příkaz - nelez mi do kuchyně. A on "já tu také bydlím "! A když jsem dost naštvaná ,tak mu řeknu jestli mu nestačí ty 4 velké pokoje ,že musí bydlet přímo v kuchyni,chudinka.:-D

Veronika.Hrozna: ted jsem se rozchechtala, až jsem brečela :-D:-D:-D:-D:-D - přesně:yes::yes::yes::yes:, co to jako bude, až tol bude? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

spagetka:Úplně stejně ! Ty kecy u vaření a zvedání pokliček ,já furt "nepouštěj mi tomu luft na záda" ! Plíží se ke sporáku "baletním" krokem a už třímá v ruce pokličku a zvědavě nakukuje do hrnce ! A "historická věta", která následuje zní"ˇčo to bude,až to bude"!:-((

yanull: Jani, díky :-K:-K. Nehnal, naopak by tě rád pozval a pak by pravil, ale že jsem to dobře uvařil, že jo ;-);-):-D:-D:-D:-D
Vaří dobře a rád, ale děsně rád i moje výtvory považuje za své, neb mi prý vždy dobře u tobho radí :-(:-/:-D:-D:-D

Křepelku jsem dosud nejedla, ale na tuto bych se ráda pozvat nechala, určitě už mám po "ptákách", ale i kdyby ne, to by mne Ladi Tvůj milasek hnal ;-):-):-p:-K +17:yes:

Spagetko, diky za odpoved... racham se na komentar tveho manzela, to zni jako muj tata, taky vtipalek:-D. Ja jsem mala zenska, ale taky jsem ty krepelky snedla dve!:-8

maris: Ani mně se nezdají tukové,z fotky moc nepoznám.Asi je krmí správně, a mají dostatek pohybu. U křepelek to nevím tak přesně !
Bažanta poznám,že je z chovu už podle barvy masa,je vždy světlejší než ulovený kus. A nemá v sobě broky !:-D :yes:

Krása, :yes::yes::-p:-K

spagetka: já jsem nemyslela, že mají moc tuku, naopak - na talíři se mi moc líbí;-):-)

maris:Maru, trošku klame foto, mrkni, jak vypadaj ty syrové "rozpláclé" kousky. Nepřipadaly mi nijak extra velké nebo s přemírou tuku, ale podle údajů na obalu se jen poznalo, že jsou české, asi fakt z chovu, těžko šel Albert lovit :-D:-D:-D, fakt je,že muž měl pocit, že nic nejedl :-)):-)):-))

suslajda: Hani, je to úžasně chutné a jemňounké masínko:yes::yes::yes:, ovšem přiznávám, že je asi dobré mít nějaký vlastní lepší zdroj. Za normální cenu je osobně v marketu nekoupím, pokud nebude zas akce nebo výprodej - tady se to vyplatilo :yes::yes:

Tak křepelku jsem ještě nejedla, Ladi moc pěkné a určitě moc dobré:-p:yes::yes:

maris:Jo máš pravdu,jsou to křepelky z chovu ! Bažant z bažantnice je také tlustý má spousty přebytečného tuku! Překrmují je !
Normální bažant skoro žádný tuk nemá ,pokud není někde od kukuřičného pole,ale jenom trošku víc než běžný. Měla jsem bažanty z bažantnice ,ale moc nám to nechutnalo,musela jsem ten tuk ořezat,kazilo to chuť po upečení. :-(

Manželovi se nedivím, že se sháněl co že bude k jídlu:-)), už je to dlouho, co jsem křepelky měla, pamatuji se, že jsme " oblízli " pár kostiček a tím to končilo:-)), ale ta Tvá vypadá na talíři dobře, docela tlusťoučká:-p, my jsme měli asi nějaké vyzábliny:-D

Tématické fráze:
krepelky recept, chov křepelek, recepty z křepelky, krepelka recept, recept na krepelky, křepelky recepty, křepelka na víně, chov křepelek na maso, jak oškubat křepelku, krepelky na vine, domací chov křepelek, krěpelky, mail kozle.pl loc:cz, recepty na křepelky, jak oskubat krepelky, jak vykuchat křepelku, recepty z krepelek, krepelka v kuchyni, vaření křepelek, recept na krepelku

Suroviny:
křepelky, víno červené suché, rozmarýn, bazalka čerstvá, petrželka, sůl mořská, pepř červený, badyán, skořice

Přidat fotografie receptu