Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 590 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny54,10 g
Tuky13,80 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,30 g
Sacharidy170,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvařím podle návodu. Krok 2: Slijeme,osušíme a vložím do zapékací misky. Krok 3: Plátky uzeného lososa pokrájíme na nudličky. Krok 4: Lilek oloupeme, pokrájíme na malé kousky a necháme vypotit. Špenát omyjeme, vypereme a necháme okapat. Odcezený špenát pokrájíme na malé kousky. Krok 5: Cibulku nakrájíme i s natí na jemno, osmahneme na másle a podlijeme vínem. Krok 6: Přidáme lososa, vypocený pokrájený lilek, špenát a chvíli podusíme. Krok 7: Vmícháme bílý jogurt /nebo zakysanou smetanu/ a zamícháme. Osolíme opepříme. Krok 8: Gnocchi přelijeme v zapékací misce omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci do vyhřáté trouby pod gril do zlatavé barvy a podáváme.

Zveřejněno 5. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpBW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpBW

Marie

Komentáře (10)

děkuji za Vaše hodnocení a milé větičky;-)

Jana Remkova: dá se vše Jani, co máš doma, co máš po ruce;-);-)

Skvělý recept Ivi, prostě mňam :yes::yes::-p:-K

rozmarynaH: ono to jde vlastně i s masem i s rybkou, zkus i bez gnocchi:-K:-p

No, my ryby moc rádi:-p a špenát nahrazuji mangoldem (ale na talíři to málokdo pozná). Dělám něco podobného, ale bez "ňoků" a moc nám to chutná. Příště mohu zkusit tvoji variantu

To bude jistě dobrota, máš to pěkné, Myšáku :-):-K

:yes:asi to bude dobré, jasný bod, ale pro mě ne, já beru ryby jako boží trest, ale udělám příbuzným a ti mě budou nosit na rukou(to se nadřou):yes::yes::yes:

No, tohle gnocchi bych určitě vyzkoušela. Lososa, stejně, jako Anička bych použila z konzervy..;-):yes:

Anna Kocikova: Aničko, to byl losos " v akci", jinak bych to nedělala, ale stejně jsem si dala kousek na chlebík, ale lososa dělám malo, jen vyjímečné, cena byla super a tak jsem zkoušela;-)

Vzhledem k ceně lososa bych rcp pro"sebe"zaměnila za lososa v plechoviče;-):-))Ale jinak Myško-moc príma bašta:-p:-K:yes:

Tématické fráze:
noky se špenátem a lososem, noky s lososem a špenátem, zapeceny losos s noky, zapečené noky s lososem, gnochi se špenátem a lososem, zapečený losos s těstovinami, gnochi s lososem a spenatem, zapečené noky se špenátem, noky s lososem, zapečené gnocchi se špenátem, gnocchi s lososem, losos se špenátem a noky, špenátové nudle s lilkem a sýrem, noky s rybou, spenat s lososem a ghnocci, gnocchi s rybou, recept gnocchi s lososem a špenátovou omáčkou, zapecene noky s uzenym lososem, zapecene noky s rybou, noky se špenátem a rybou

Suroviny:
losos uzený, cibulka jarní, jogurt bílý, máslo, sůl, pepř, víno bílé, lilek, špenát čerstvý, sýr strouhaný, gnocchi

Přidat fotografie receptu