Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehané jablečné řezy

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 771 kJ /
2 574 kcal
Bílkoviny69,82 g
Tuky35,49 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 584 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy489,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Krok 2: Bílky vyšleháme se špetkou soli, citrónovou šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu, mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy ( já ale použila silikonovou podložku ) dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova. Já pekla horkovzduchem při 170 °C asi 30 minut, pak jsem vypla teplotu a pod ventilátorem nechala ještě 10 minut. dojít. Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne. Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou.

Zveřejněno 24. 1. 2009

Poznámka autorky spagetka

Pro diabetiky jsem to pekla takto - píšu jen změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian

Jinak postup je stejný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané jablečné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP37

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané jablečné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP37

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

A já jsem vůbec nevěděla, že se dá r:-Oecept na recepty.cz zadat bez udání autora, ale pokud je to povoleno, tak je to snad v pořádku, ne?

Špagetko, škoda že u svých výborných receptů neuvádíte na jiných webech své jméno. Hodně z vás uvádí recepty na těchto stránkách a i na jiných webech. Přece nejste všichni ješitné a tvrdohlavé.

Hello, to je v pořádku - já ho tam dala, ale opravdu bez udání autora. a díky ;-):yes:

Spagetko,víš o tom, že dnes se stejný recept -doslova- objevil na Kuchařce on-line bez udání autora?

marti, není to vůůůbec důležité, ale původně psané slovo bylo správně ;-);-):yes:

celozrnou - omlouvám se :-8

Marti přesně tak a je to dobré!!!

koukám, žádný tuk, část mouky nahradit celozrnnou a máme zdravý moučník :-)

Tématické fráze:
slehana buchta, jablečné řezy, jablečné řezy se šlehačkou, šlehaná buchta s jablky, buchta se šlehačkou ke šlehání, šlehané buchty, řezy pro diabetiky, jablečná buchta se šlehačkou, jablečné řezy ze špaldové mouky, slehane rezy s jablky, šlehané těsto, šlehaná buchta s ovocem, šlehaný jablečný koláč, ecept, šlehané moučníky, slehana buchty, slehana buchta s jabky, jablečná buchta pro diabetiky, jablečné řezy pro diabetiky, šlehaný koláč s jablky

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, sůl, šťáva citronová, prášek do pečiva, mléko, jablko, cukr skořice, rozinky, šlehačka

Přidat fotografie receptu