Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný patizon mletým masem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 022 kJ /
1 917 kcal
Bílkoviny155,81 g
Tuky129,85 g
Vláknina6,95 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,58 g
Sůl6,19 g
Sacharidy29,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny. Krok 2: Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku. Krok 3: Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej. Krok 5: Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison. Krok 6: Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme. Krok 7: Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut. Krok 8: Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C. Krok 9: Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou. Krok 10: Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem. Krok 11: Pečeme asi 20 minut. Krok 12: Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.

Zveřejněno 8. 9. 2013

Poznámka autorky savlinka

Recept NENÍ MŮJ. Našla jsem ho na netu...ale množství surovin bych řekla je na víc patizonu..zbytek jsem dala na mražák na příště. Je to velice chutné, tak určitě jsem nedělala naposledy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný patizon mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gy93

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný patizon mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gy93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak dnes jsem ho opět zapékala:yes:

Tak jsem to dnes taky zkusila, ale je to drbačka se do toho patizonu dostat....jinak je to výborné......;-)

Uvařila jsem. Super mňamka. Díky.:-p

+11 :yes:

No to vypadá moc dobře:-p:yes:+10

Tak dnes jsem upekla hned dva jeden je málo:-)):-)):-)):-))

Janinko,velice hezky jsi přichystala moc chutnou dobrotu:-p:yes::-K

Bezvadné, uložím si ho na jindy, to bude dobroučké, mňamka;-);-):-p:yes::yes::yes:

Nádhera, moc se mi líbí rcp :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

Vypadá to moc dobře :yes::yes::yes::-K

Patizon nemám, pouze cuketu, ale toto bych zdlábla v "cukuletu" :-p:-K+4:yes:

Jani 3.bod letí ode mne....moc se mi to líbí:yes::yes::yes::-pa jistě to bude dobré:-ppatizon mám ráda a jeden ještě mám,takže ho asi vyzkouším:-)) jen toho na mne bude asi moc,ale tak budu mít na 2 dny:-)) stejně ho musím sdělat,protože v pátek odjíždím na dovču,tak aby mi tu neshnil:-D:-)):-))

Šavlí, tak to jsi měla pravdu, že to taky dělám, hlavně s cuketama, nebo okurkama-patizony nemám jen ten jeden od tebe a z toho byly řízky. Máš to pěkné a jistě dobré, tak ti dávám 2.bod:yes:

Jani, to vypadá krááásně:-O:-p a chutně:-)) první boďku máš tam;-)

Tématické fráze:
patizon recepty, recepty z patizonu, zapečený patizon s mletým masem, plněný patizon, plněný patizon recept, plnene patizony, nadívaný patizon, patizon recept, patyzon recepty, recepty z patyzonu, plněný patison, jak vypada patizon, patizon, patizon plneny, plněný patyzon, zapečený patizon, patison s mletym masem, plněné patiz, recepty patizon, recepty z patisonu

Suroviny:
patizon, maso mleté, cibule, sýr eidam, bazalka čerstvá, kmín mletý, sůl, pepř, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu