Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 718 kJ / 5 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,28 g |
Tuky | 251,69 g |
Vláknina | 22,46 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 781,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu.Broskve scedíme.
Krok 2: Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřícím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném vále na velikost 30x40 cm. Vložíme do plechu stejných rozměrů s vyšším okrajem vyloženém pečícím papírem.
Krok 4: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout. Zatím si nasekáme ořechy na hrubší kousky.
Krok 5: Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to pak zasypeme nasekanými ořechy. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krok 6: Upečený moučník necháme vychladnout. Nakonec si na polevu prosejeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 10. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Moje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 7 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 9 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 10 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 10 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 11 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
broskvove rezy,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvové řezy s pudinkem,
ořechovo broskvove řezy,
řezy s broskvemi,
broskvovy rez,
řezy s broskvemi a zakysanou smetanou,
recepty s broskvemi,
dobrý broskvový moučník,
marcipan s broskvi,
kém z maskarpone,
recept na broskvove řezy,
broskvové řezy recept,
buchta pocakana čokoládou,
recept na řezy,
jak pocakat cokoladou,
pocákaný papír,
jak pocákat řezy s čokoládou,
dobre řezy s broskvemi,
dort pocakany cokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
tvaroh polotučný,
mléko,
olej slunečnicový,
marcipán,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
broskve,
mléko,
cukr krupice,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (9)