Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 718 kJ / 5 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,28 g |
Tuky | 251,69 g |
Vláknina | 22,46 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 781,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu.Broskve scedíme.
Krok 2: Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřícím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném vále na velikost 30x40 cm. Vložíme do plechu stejných rozměrů s vyšším okrajem vyloženém pečícím papírem.
Krok 4: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout. Zatím si nasekáme ořechy na hrubší kousky.
Krok 5: Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to pak zasypeme nasekanými ořechy. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krok 6: Upečený moučník necháme vychladnout. Nakonec si na polevu prosejeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 10. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Moje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová vánočka
zackovam před 1 hodinou
Bramborák na plech - Gugla
BronislavaP před 1 hodinou
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Popelkaa před 1 hodinou
Housky - zajíčci
TAkova před 3 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 11 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 11 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 12 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 12 hodinami
Tématické fráze:
broskvove rezy,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvové řezy s pudinkem,
ořechovo broskvove řezy,
řezy s broskvemi,
broskvovy rez,
řezy s broskvemi a zakysanou smetanou,
recepty s broskvemi,
dobrý broskvový moučník,
marcipan s broskvi,
kém z maskarpone,
recept na broskvove řezy,
broskvové řezy recept,
buchta pocakana čokoládou,
recept na řezy,
jak pocakat cokoladou,
pocákaný papír,
jak pocákat řezy s čokoládou,
dobre řezy s broskvemi,
dort pocakany cokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
tvaroh polotučný,
mléko,
olej slunečnicový,
marcipán,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
broskve,
mléko,
cukr krupice,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (9)