Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šátečky z listového těsta plněné marmeládou

Šátečky z listového těsta jsou oblíbeným dezertem. Jejich příprava je velmi snadná, nezabere mnoho času. Výsledek je chutný a lákavý na pohled. Určitě si je dopřejte po některém z vašich nedělních obědů.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 410 kJ /
2 010 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky140,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme a formičkou na taštičky vykrajujeme kolečka. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Do každého kousku vložíme lžičkou marmeládu. Uzavřeme stisknutím ve formičce. Skládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo podložkou. Krok 4: Pečeme dorůžova, před podáváním posypeme podle chuti moučkovým cukrem.

TIP: Jak na listové těsto

Zveřejněno 11. 9. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Druhé foto jsem vložila pro ty, kteří neznají tvořítko. Dělá se v několika velikostech. Pokud nemáme formičku, můžeme tvarovat čtverce, do jejichž středu dáme marmeládu nebo jinou sladkou náplň, popřípadě můžeme vykrajovat skleničkou a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šátečky z listového těsta plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šátečky z listového těsta plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MjK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:-)<3:yes::yes::-K

finneta: Nevidim nic spatneho na pouziti kupovaneho listoveho testa! Zadna, i sebelepsi kucharka si nezaslouzi, aby byla kritizovana, ze pouziva koupene testo! V dnesni uspechane dobe, kdy vetsina zen je zamestnanych a pritom chteji rodine udelat rychlou pochoutku, bych je jen pochvalila. Me uz bude 73 roku a nevydrzim dlouho stat u sporaku (anebo u valu vyrabenim tohoto testa), a v rukach uz taky bohuzel nemam zadnou silu, takze u nas jedine kupovane listove testo. Delam z nej jablecny zavin, kremove trubicky, kremove rezy i jablecne ruzicky. Samozrejme i slane sneky, beef Wellington a kureci, nebo veprove stew se zeleninou (ne gulas); to varim v zapekaci mise a pak dam na vrch plat testa ozdobeny malymi vykrojenymi tvary a zapecu v troube. To bylo oblibene jidlo meho tchana a ani tchyne se do toho nepoustela, i kdyz si vzala ode mne recept. Jeste jednou chvala kupovanemu listovemu testu.

Šátečky jsou moc dobré, nepoužila jsem formičku a do povidel jsem přidala mleté ořechy. Foto přidáno..:-)

Místo marmelády jsem použila nutelu a byly vynikající... ????

maryje12:Potři konce rozšlehaným vajíčkem. Uzavři tvořítkem a potři ;-)

Můžete mi někdo poradit, jak uzavřít šáteček, aby z něj při pečení nevytékala marmeláda? Tohle bílé tvořítko mám a marmeláda je stejně venku. Ani vidličkou přitlačit nefunguje, voda taky ne, 2x konec přeložím...nic. Kvůli tomu šátečky už moc nedělám a když, tak vytahuju z trouby dřív, než bude marmeláda na plechu připečená....Když to vyjde, tak mi 3 kusy drží, což je fakt málo...

finneta: Přesně, souhlasím.

Irule: díky, to jsem moc ráda:-) A moc díky za foto:-)

:yes::yes::yes: plnili jsme tvarohovou náplní a jen se po nich zaprášilo :-p:-p;-)

Majka8: přesně;-)

Jana Remkova:Taky to tak dělám,vím o kterým mluvíš,je bezva,hezky se sním pracuje.Včera jsem rychle koupila nemražený v Lídlu,taky bylo fajn,jen o hodně dražší,neměla jsem čas čekat až rozmrzne,byla to rychlovka,znáš to,nečekaná návštěva:-O

Majka8: Někdy mám štěstí a v Kauflandu mají listové těsto za 10 kč. Asi není půlkilové, to teď přesne nevím, ale vždycky si vezmu asppoň 5 kusů;-). Vždycky se doma hodí a lze skladovat v mrazáku;-)

Jana Remkova:To je fakt,rychlé a dobré.Dnes koupím těsto a na neděli pro velký úspěch zopakuji:-p

Majka8: To jsou takové vděčné malé drobnosti, které vždy zmizí rychlostí blesku;-)

Včera jsem upekla pár s domácím jahodovým džemem a několik s tvarohem.Přišlo pár gratulantů,vše zmizelo takovou rychlostí,že jsem stihla jen jeden ochutnat.Obalovala jsem ve vanilkovým cukru.

Zdena z JM: A máte nápad, jak to změnit?? Já ne.

Možná byste si měli pozorněji přečíst první komentář od Alky.Ona se přece vůbec nenaváží do Jany Remkové.Ona kritizuje ten způsob,jak se tady chválí a nebo kritizují recepty od různých uživatelek.A v tom má pravdu.

Dala bych si s chutí hned:-p:-p:-K:-K:-K:-K:yes::yes:

Komentáře níže uvedené mají pravdu, někomu to projde a někomu se připisují body:-O, recept od paní J.R. je určitě dobrý, ale máme ho zde několikrát, ale zase se paní J.R. omluvila, takže já to beru;-):-O,, nemá cenu to více komentovat:-O

Alka: Já jsem přece napsala "Prosím vás, neudělala jsem to schválně". A opravdu jsem se snažila ten vyhledavač použít. Neumím s ním, je mi to líto. Mnoho jiných uživatelek, s větším IQ, než mám já, dokonce i těch, které mi vyčetli v minulosti, že jsem přidala recept, který tady je už taky mnohokrát vložili recept, který tady je. Já víc nemůžu, než se omluvit. A že jsem napsala, že to mám v paži?? Kvůli lidem, jako jste vy, kteří za každou cenu musejí zarýt, vytvořit nicneříkají diskuzi, která stejně nic nevyřeší, odešla spouta vynikajících kuchařek. Dnes, když něco komentuji, nacházím zde jen lidi, které vůbec neznám, ale to je v pořádku, pochopitelně. Jsem tady mnoho let a jsem zde čím dál tím méně. Jsem jedna z mála, která vydržela být Topreceptům věrná právě proto, že -ne to, ale lidi, jako jste vy MÁM V PAŽI. Nemáte totiž důvod reagovat, vy se potřebujete někde vykecat.

Úžasanééééé!:yes:

Nechápu co proti receptu máte a proč se navážíte do p. Remkové:-((, ať je tu 10x je to jedno. Prvních 9 přehlédnete a 10. si všimnete, tak proč ne. A navíc tento recept pro začátečníka je výborný, dobře napsaný i vyfocený:yes:. A navíc by tu měly být komentáře přímo k receptu a ne se dohadovat, jestli sem patří nebo ne. Na to jsou kolonky jinde:-!

Alko když si tak dotčená:D proč tu píšeš jako anonym a neukážeš nám co si sem přidala ty když se tak oháníš :D

fb.lib: já svůj komentář myslela trošku jinak - opět zdůrazňuji, že nehodnotím recept jako takový, ale spíš způsob hodnocení a reakcí na něj. Proč se u tohoto receptu neobjevilo něco ve stylu "už to tu tisíc krát je", ale milion zdvižených palců? Recept může být kvalitní, chutný, rychlý, skvělý, jednoduchý a nevím co ještě, ale je to to samé, jako by se pm vložil někdo recept třeba na pudink. Vždycky lze přeci přidat jen fotku, ne? ;) Pak se to tu zaplácává stále tím samým. Ale někoho. za to prostě zdrbou, některé vyvolené naopak poplácají po zádech. A to mi vadí.

Jana Remková: víte, ani jsem jinou reakci vlastně nečekala. Máte pravdu, opravdu nesleduji Vaše komentáře pod každým receptem, ale to ani nemusím. Myslím, že bohatě stačí například tenhle recept. Stačilo by napsat "ok, máte pravdu, jen přidám fotku" nebo cokołi podobného. Ale chápu, že vlastní kritika se nese těžko a umí ji přiznat jen málo lidí. Nic si z toho nedělejte, jednou k tomu třeba dojdete ;)
Jinak myslím, že je zcela zřejmé, co jsem svým komentářem chtěla říct. Nebyl urážlivý, nebyl agresivní, pomluvačný, lživý nebo neadekvátní. Byl pouze konstruktivní. Tak ať si jej každý přebere po svém, mně už se to tu nechce rozpitvávat a přít se s jinými duchaplnými komentáři ( Majka 8...), které se radši ani nezamýšlejí a jen "drží basu" s kámoškou. A argumenty typu: Proč se do mě zase navážíte, potřebujete se na někom vozit? apod. jsou hodně slabé a myslím, že pod úroveň. Všichni víme, že to není o tom. Neznám Vás a v bazálu proti Vám nic nemám, takže tenhle argument je fakt mimo.
A ještě jedna poznámka: Moc se mi nehce věřit, že by někdo tak odkojený TOPkami jako Vy neuměl použít vyhledávač anebo se domníval, že mezi 33000 recepty nebude něco tak jednoduchého jako listové taštičky s marmeládou,hmm? :-)

Majka8: nedělám, mám to "v paži":-D

Jana Remkova:Neregistrovaný:no::no::no: tu vždy jen prudí,nic si s toho nedělej.

Prosím vás, neudělala jsem to schválně:-S

Alka: Mi se taky nelíbí rýpání do "méně oblíbených", ale to bys musela Toprecepty více sledovat, aby sis sem tam přečetla mé komentáře. Zase se potřebujete do někoho navézt? Tož lidi do mne, mi je to jedno.

Alka:Bohužel máš pravdu ale budu psát za sebe.Hodnotil jsem recept a vůbec jsem si nevšiml od koho je, ani kolikrát tu je.U mě nehraje roli ani fotka i když kolikrát člověk přijde z fotky na dobrý nápady.Prostě je skvělý jednoduchý ,rychlý a pro mě zaslouží boda. Duplicitní recepty by si měl dávat do pořádku Admin.Jediný co můžeš udělat mu to nahlásit a on posoudí zda jsou recepty stejné.Pokud ano měl by recept odeslat vkladateli na email s tím že je duplicitní a vymazat ho.Duplicitní recepty jsou ty co mají stejné suroviny a stejný pracovní postup.Díval jsem se na to jak uvádíš Pudinkové řezy se zakysanou smetanou.Žádný duplicitní recept jsem nenašel jsou podobné,jeden se váží ,další je hrnkový na jinou se dává více druhů pudinku a každý má možnost si vybrat. Dajda která to napsala to brala podle názvu a to se přeci nedá.Zrovna tak nemůžeš podle dvou receptu posuzovat celý web.:-K ;-)

Alka:už se to tu opravdu řešilo několikrát. a plně s tebou souhlasím. je to nefér. navíc, aby takhle zkušená kuchařka dala recept na šátečky z kupovaného listového těsta? to je snad i pod její úroveň. :-//:-// ale máš pravdu. kastování je tu pořád. někdo sklízí body, pochvaly a plácání po zádech, někdo upozornění.:-(:-(

Jinak pani Remkove poradim jak pouzivat vyhledavac. Do vyhledat recept napisu Šatečky, pak dam enter a dam seradit podle datumu A-Z a hned je to tam hezky videt. Není to nic sloziteho ceho se clovek musi bat.

Alka plne souhlasim

Alka: Souhlasím. Mluvíš mi z duše. ;-)

Ach jo, panují tu trochu nefér pravidla. Když někdo "ne tak oblíbený" vloží recept, který tu už x-krát je, většinou ho neopomenete hned několikrát napomenout a donutit, aby přidal pouze fotku.
Když vloží recept místní štamgasta, jen se tady "palcuje" a vychvaluje do nebe.
Aby bylo jasno: nic proti těmhle šátečkům, jsou povedené a recept je dobrý. ALE. Už tu taky mnohokrát jsou. Proč to nikdo z komentujících jakoby náhodou nezmínil? Srovnejte prosím například s receptem "pudinkové řezy se zakysanou smetanou" - je vložený pouze o dva recepty výše (tedy pouze o chvilinku později). A koukněte hned na první komentář. Moc fér to není, což?
Je mi jasné, že se na mě hned vrhnete, že nejsem registrovaná a že takoví lidi umí jen kritizovat a raději se nepřihlašují. Obávám se ale, že tohle je docela objektivní kritika ;) Nejsem člověk, co zbytečně hledá chyby a nepochválí. Tady to je ale trochu nefér, nemyslíte? :-)

Taky dělám s tvarohem a rodině nejvíc chutnají s vlašskýma ořechama jen spojený bílkem a moučkovým cukrem,vyzkoušejte jsou fakt dobrý:yes:

fb.lib: moc děkuji:-)

V jednoduchosti je síla. Parádní recept a letí Ti tam bod.:yes: Jen tak dál.

Inka1: No, u nás se snědly oboje, jen se zaprášilo! :-D

:-D Já bych si teď dala ty s nivou :yes: , a s marmeládou k snídani :-p

Dělala jsem z půl těsta s marmeládou a z půlky s Nivou a ať jsem dělala, co jsem mohla, podobné jsem nenašla a ejhle!! Chtěla jsem vlastně jen přidat někam foto:-S

:yes:Mňam...jako malované :yes::yes:

:yes::-p ještě k nim kávičku a budu moooc spokojená :-D:-D:-D. Jani máš je moc pěkné :yes::-)

Tématické fráze:
listové těsto s marmeládou, šátecky z listoveho testa, taštičky z listového těsta s marmeládou, marmeladové šátečky z listoveho těsta, recepty z listového těsta, taštičky z listového těsta, plněné lístové těsto, šátečky s marmeládou, recepty z listového těsta sladké, listove satecky, listove testo marmelada, sladké šátečky z listového těsta, listové těsto recepty, plněné šátečky z listového těsta videorecept, listové těsto recepty sladké, satecek z listoveho testa, listové těsto šátečky, plněný šáteček z listového těsta, listove testo s dzemem, plněné lístkové těsto recepty

Suroviny:
těsto listové, marmeláda, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu