Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 278 kJ / 67 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,25 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák jsem si uvařila, zcedila, ale asi 2 - 3 dcl vývaru jsem si nechala stranou, dala do mixéru. Na trošce másla jsem osmažila nakrájenou cibulku ( není třeba se s jejím krájením moc párat ) a na plátky nakrájený česnek. To jsem přidala ke květáku, zalila trochou vývaru a dala rozmixovat. Postupně jsem přidávala smetanu nebo vývar, dokud to nemělo konzistenci hustší omáčky, možná bych k přirovnání užila bešamel, a už se neobjevovaly žádné velké kusy. Směs jsem potom přelila do pánve ( v podstatě to lze přelít do čehokoli ), dala ohřát.
Využití servírování je široké. K těstovinám, bramborám, masu. Přikládám foto, kdy jsem ji jednou servírovala k domácím raviolám plněným pečenou Hokkaido dýní, po druhé to byly gratinované brambory - dno pekáče jsem vyskládala kolečky ve slupce vařených brambor, na to poházela měsíčky cibule, natrhané kusy osmažených kuřecích prsou, překryla trochou omáčky. Proces jsem ještě jednou zopakovala, avšak vrchní vrstva omáčky byla smíchána s asi 70 g strouhaného Gruyére ( sýr ), dala zapéct.
Využití servírování je široké. K těstovinám, bramborám, masu. Přikládám foto, kdy jsem ji jednou servírovala k domácím raviolám plněným pečenou Hokkaido dýní, po druhé to byly gratinované brambory - dno pekáče jsem vyskládala kolečky ve slupce vařených brambor, na to poházela měsíčky cibule, natrhané kusy osmažených kuřecích prsou, překryla trochou omáčky. Proces jsem ještě jednou zopakovala, avšak vrchní vrstva omáčky byla smíchána s asi 70 g strouhaného Gruyére ( sýr ), dala zapéct.
Zveřejněno 11. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková omáčka Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0Wr
Moje poznámka
Květáková omáčka Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0Wr
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 16 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 17 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 18 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 48 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
květáková omáčka,
omáčka alfredo,
omacka k raviolam,
alfredo omacka,
květáková omáčka na těstoviny,
omáčky k raviolám,
recept na květakovou omáčku,
květáková omáčka s knedlikem,
květáková na smetaně omáčka,
květáková omáčka s knedlíčky,
kvetakova omacka se smetanou,
kvetakova omacka na spagety,
květáková omáčka k těstovinám,
kvétáková omáčka k bramborám,
omáčka alfredo recept,
květáková omáčka smetana,
květakova omačka bešamel,
krémová květáková omacka
Suroviny:
květák,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
máslo
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0