Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Mrkev v rajské omáčce je dle odborníků tajnou ingrediencí, která dodá omáčce zvláštní lahodnou chuť. Zde je navíc přidán i plátek červené řepy, která ozvláštní i její barvu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 255 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 56,07 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 47,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej, vsypeme pokrájenou cibulku a pěkně ji orestujeme. Zamícháme, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme, přisypeme cukr, vložíme koření a důkladně promícháme.
Krok 2: Zalijeme vývarem z masa, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky (nebo rajský protlak), na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, plátek oloupané červené řepy a povaříme cca 12-15 minut.
Krok 3: Omáčku přecedíme do jiné nádoby, mrkev a řepu si dáme stranou. Omáčku znovu přivedeme k varu a dochutíme solí, případně cukrem, špetkou skořice nebo perníkového koření.
Krok 4: Mrkev a řepu můžeme vložit zpět, chceme-li mít v omáčce kousky, když ne, tak zeleninu jen propasírujeme - krásně nám omáčku dosladí i zvýrazní barvu omáčky.
Krok 5: Podáváme s vařeným hovězím masem (měla jsem ale jen čerstvě uvařený hovězí jazyk), knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 14. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42rn
Moje poznámka
Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42rn
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka mrkev,
rajská omáčka bez mouky,
hovězí jazyk recept,
rajská omáčka recept,
rajská omáčka,
rajská omáčka s hovězím,
rajská omáčka s hovězím,
hovězí v rajské omáčce,
hovězi jazyk,
rajská omáčka z rajčat a mrkve,
rajská omáčka z drcených rajčat,
rajčatová omáčka s mrkví,
recepty hovězí rajská omáčka,
omáčka z mrkve,
co s varenym masem,
rajska mrkev,
recepty rajská omáčka,
rajska omacka s červenou řepou,
recept na rajskou omáčku na mrkvi,
jazyk s rajskou omackou
Suroviny:
cibule,
řepa červená,
bobkový list,
koření hřebíček,
vývar hovězí,
koření nové koření,
rajče,
mrkev,
cukr,
máslo,
olej,
mouka hladká,
skořice
Komentáře (22)