Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z hovězí oháňky

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 440 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 430 min 7 hodin

440 min (10 min příprava + 430 min tepelná úprava, 7 hodin)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 745 kJ /
1 612 kcal
Bílkoviny121,48 g
Tuky120,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 546 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme. Krok 2: Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně snížíme množství sražených bílkovin a výsledný vývar se nám odmění krásně zlatou barvou. Krok 3: Hlavně cibuli přeřízneme jen na půl a i se slupkou opečeme řezem do tmavě hněda. Krok 4: Vše vložíme do většího hrnce a přidáme 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 lžičky soli a 3 snítky petrželové natě. Krok 5: Zalijeme cca 4 l studené vody a pomalu táhneme na minimálním plamenu, přičemž sbíráme z povrchu „minimum“ vznikající sražené bílkoviny. Vývar necháme probublávat a nijak nemícháme s obsahem. Trpělivě bez poklice tzv. táhneme cca 7 hodin. Krok 6: Poté vývar odstavíme, sebereme z povrchu vývaru většinu tuku a opatrně vyndáme obsah. Přes cedník a plátno přecedíme do jiného hrnce a vývar přivedeme opět do varu. Krok 7: Z uvařené a lehce vychladlé oháňky obereme krásné a lahodné kousky masa, opatrně překrájíme příčně přes svalovinu a vložíme do polévky. Krok 8: Dochutíme solí, kouskem nakrájené vařené mrkve a podáváme s velmi tence krájenými domácími nudlemi, které si uvaříme zvlášť a po vložení do talíře je přeléváme vařícím vývarem. Krok 9: Sypeme jemně posekanou petrželovou natí.

Zveřejněno 15. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnp2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnp2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Na olivovém oleji...🤦🤦🏻🤦🤦🏻 Hovězí...

kdyby nahodou nebyl vyvar ciry postaci pak do studeneho vyvaru vlozit hovezi mlete 150gr spojene se snehem z 3 bilku a potahnout pomalu skoro k varu ... a pak pres platno zcedit ... pak je tam ten jantar a ten vyvar vyvaru ... Consommé

a taky do studeneho vyvaru lze dat i mlete hovezi prohneteno se syrovym vejcem a potahnout k varu ... vysledek ... cista jantarova barva a ta chut ... <3:yes:

:-KSimona Skolakova: jestliže máte soukromé řeznictví, požádejte majitele a on vám oháňky jistě objedná. U nás jsou také na objednání, protože jakmile se na pultě objeví, jsou hned pryč. Stojí kolem stovky za kilo.
V Kauflandu na chodbě je též řeznictví, oháňky tam mají stabilně, ale kilo stojí 179 Kč!! Cena minulý týden.

Tonja: taky nakupujeme v soukromém řeznictví,ale asi hovězí skot nemá dnes už oháňky:-8:-8jak já bych si takovou delikatesu dala,ale bohužel není k sehnání:-(;-)to už je pár let dávala jsem sem příspěvek,ale od té doby jsem na oháňku nenarazila,ale pokud ty ano,tak jste si určitě moc pochutnali;-):yes::yes::yes:

Nakupuji v řeznictví vedle jatek a na hovězí oháňky jsem trefil jen jednou za celý rok. Takže vývar z hovězí oháňky je vzácná příležitost. Souhlasím ale, že tento vývar/polévka je luxusní. jen nudle nevaříme zvlášť, ale přímo v té části vývaru, který se ten den zkonzumuje.

Vývar dělám v podstatě stejně, ale přišla jsem na to, že je lepší udělat hovězí a zeleninový zvlášť. Na zeleninu stačí hodinka, takže buďto ji přidat ke konci, anebo opravdu dělat zvlášť, mám vyzkoušeno že chuťově je to pak ještě lepší :yes:

Nejlepší vývar :yes::yes::yes::-p:-p:-p

....naprosto luxusní polévka, pěkně se Ti povedla. Hned bych smočila mlsný jazýček.:-p

Mila z Canady 30. 9. 2013 23:41
Polevecka vypada nadherne, akorat jsem nejak nepochopila jestli jsi ji delal v Pomalem Hrnci, anebo jen na sporaku celych tech 7 hodin. Ohanku jsem nikdy nedelala, takze nevim. Jinak bodiky letej :yes::-p:-p:-K:yes::yes:

super:yes::yes:

OháŇková polévka je nejlepší :yes::yes::-p:-

:-p:yes::yes:

Pěkně vymazlená...:-p:-*:-)

milý @colombo65, s tebou se žie draze, ale blaze:-)) vynikaící polévka:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí vývar, vývar z oháňky, hovězí vývar recept, hovézí oháňka, hovězí oháňka cena, hovězí oháňka recept, hovězi ohanka recepty, silný hovězí vývar, silný hovězí vývar recept, recept na hovězí vývar, recept hovězí vývar, jak udělat hovězí vývar, vývar z opečené oháňky, polevka z hovězí ohaňky, polivka z hovezi ohanky, recepty-hovězí oháňka, luxusní hovězí vývar, polívka z ohaňky, vývar hovězí, ohanka

Suroviny:
oháňka hovězí, cibule, mrkev, petržel, bulva celerová, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, nať petrželová, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu