Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky bez vážení

Toto je recept pro ty, kteří se bojí kynutého těsta a přesto se nechtějí knedlíků vzdát. Rovněž je tato příprava přílohy k pokrmům mnohem rychlejší, neboť odpadá doba, kdy běžné kynuté těsto kyne.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 533 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny32,98 g
Tuky9,90 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,79 g
Sacharidy210,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku s práškem do pečiva a solí v míse vařečkou důkladně promícháme. Krok 2: Přidáme žloutek a teplou vodu a zaděláme těsto.
Až do bublin - mělo by být dost řídké. Krok 3: Pak přimícháme rohlík pokrájený na kostičky a necháme cca 10 minut odpočinout. Krok 4: Mokrýma rukama vytvarujeme knedlík - pozor, měl by být dost řídký, proto ho tvarujeme nad hrncem s vařící vodou. Krok 5: Knedlík vaříme asi 25 minut. Občas ho ve vroucí vodě otočíme. Krok 6: Po vyjmutí z vody uvařený knedlík krájíme nití na plátky.

Jak nakrájet knedlíky

Zveřejněno 16. 9. 2013

Poznámka autorky hosta

Knedlíky jsou tužší, nemáme rádi péřové knedlíky, které se v omáčce nasají a rozpustí.

Jde dobře nahřívat na páře a je výborný i opečený s vejcem.

Recept mám, jako mnoho jiných, od tchýně mé sestry, která byla vyhlášená farní kuchařka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky bez vážení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoq2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky bez vážení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoq2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Podle mé rodiny jsou skvělé, žádná pěna, která nasaje omáčku jako houba, ale pořádný hutný knedlík, byť s pórovitou strukturou. O svátcích jsem vařila 2x k hovězímu na víně. <3

Asi je to dobré, ale mě se to vůbec nedařilo ani tvarovat a je z toho porce tak pro jednoho. No jo, radši zůstanu u zahrady.

Na víkend jsem dělal segedín a tak došlo i na houskový knedlík. Už je uvařen, a jen pro zajímavost jsem se sem kouknul jaké tu jsou recepty na knedlíky. No a koukám, že mezi prvními na mne vykoukl tem od hosty.:-K Je velice podobný jak mne to naučila moje maminka, jen s dvěma rozdíly. Také nevážím, dávám vše od oka, ale používám polohrubou mouku a dávám celé vejce. To jsou ty dva rozdíly jinak, je to stejné, hlavně to důkladné vyhnětení až se začnou dělat v těstu puchýře.8-( Takto dělám knedlíky hodně dlouho, když jsem se oženil naučil jsem je dělat i svoji manželku. Mě zkrátka kupovaný knedlíky domů nesmí!:-// Ostatně to můžete vidět i na fotkách v mích receptech, kde je jako příloha houskový knedlík <3:-) a sem jsem také vložil fotéčku.

asi se spousta lidí bude divit co doporučuji , ale tyto knedlíky vařím ve větším množství a dávám i na mrazák - vynikající s vejcem a my je milujeme !!! s bramborem . Zkuste - uvařte si brambory v poměru ke knedlíkům jich musí být 1:1 na množství. Knedlíky nakrájíme na tenké plátečky na sádle, poté přidáme oloupané a nakrájené brambory, dle potřeby přisolíme, zamícháme, papáme . K tomu hrnek mléka a nebo okurku... my to milujeme . Je to krajové jídlo, máma byla Valaška a to se u nich jedlo ... pochopitelně i u nás :yes::yes::yes:

ludena: a proč ne:-) - leckdy neobvyklé kombinace bývají zajímavé:-).

Tomáš Lauryn 7. 2. 2017 14:01
Super, jak od maminky :-) Jen jsem neměl housku, dal jsem burisony ;-)

uvidím jaké budou, dělám právě z dvojité dávky, do jedné šišky dám rohlík a do druhé chlebové kostky. Jsem zvyklá jen na kynuté, tak se nechám překvapit tímto knedlíkem - díky ( těsto si nechám umíchat v pekárně) a s tou perlivou vodou je to pravda, jsou krásně nadýchané

alka.slavikova: já už jiné nedělám :yes: Jenom jsem si to trochu upravila: rohlíky trochu opeču a z bílků ušlehám sníh. Vařím v potravinářské folii. Jsou rychlé a dobré.

U nás se dělají knedlíky tzv. "tuháčky" taky jen mouka, žloutek, mléko, housky a dokonce bez prášku. Mamka vždy zdůraznňuje nutnost těsto vytlouct do bublin, jak už se tu někdo zmiňoval. Já tedy vždy dřív umdlévám než přijdou bubliny, babi má lepší fyzičku.

Jana Buďárková 19. 11. 2015 16:04
Jsou výborné.Udělám na:-K Vánoce k husičce.

Byly dnes k obědu a jsou moc dobré, díky, bodík jsem přidala:-K:yes:

hosta:Zdravím, jsem teď na montáži v Chile a i když se zde vaří velice dobře tak jsem to nevydržel a tyto knedle jsem zde chlapům uvařil ke guláši. Jenom mlaskali:-)

Výborné knedlíky podle mého gusta :-p;-):yes:

no konečně jsem je našla - psala jsem si je od tebe Xkrát, ale vždycky někam zašantročila...právě se vaří :yes:

Aby knedlíky neosychaly, tak je po vytažení z vody potírám mírně olejem ;-) Posílám bodík, jsou výborné, dělala jsem je zrovna včera

Právě jsem tyto knedlíky vyndala z vody;-) Kousek jsem ochutnala a jsou :yes: Jsem zvědavá co na ně manžel:-), máme je dnes k segedinskému guláši:yes:

Tereza Blazkova: To jsi mi udělala radost, jsem moc ráda, že vám chutnalo:-D

Tématické fráze:
houskový knedlík bez kynutí, houskové knedlíky bez droždí, houskový knedlík bez droždí, kynuté knedlíky bez vážení, knedlíky bez droždí, knedlik bez drozdi, houskový knedlík bez kvasnic, houskové knedlíky bez kynutí, kynuty knedlík bez vážení, houskový knedlík bez droždí recept, knedlík bez kynutí, houskovy knedlik bez housky, houskový knedlík se sodovkou, recept na knedlíky bez droždí, houskové knedlíky, domácí houskový knedlík bez droždí, domácí knedlík bez droždí, recept na houskovy knedlik bez drozdi, houskové knedlíky recept, houskové knedlíky se sodovkou

Suroviny:
mouka hrubá, prášek do pečiva, žloutek, rohlík, voda, sůl

Přidat fotografie receptu