Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka-houbovačka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie791 kJ /
189 kcal
Bílkoviny5,38 g
Tuky0,69 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky. Krok 2: V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do hněda naředíme jí vodou tolik, kolik budeme chtít polévky, přidáme zeleninový bujón a uvedeme za stálého míchání do varu. Krok 3: Do vařící se vody přidáme zeleninu, kterou máme připravenou v misce a houby, které nakrájíme také na kostičky, přidáme ještě koření-papriku, majoránku, pepř a vaříme mírným varem, dokud není všechno měkké a nakonec doladíme chuť solí.

Zveřejněno 20. 9. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Polévku tak dělám léta letoucí a měním jen zeleninu, podle toho, jakou mám doma, tak můžete dát jen tu, kterou chcete, nebo máte rádi. Polévka je ovšem vždycky dobrá, zdravá a vděčná, nikdy nezklame.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka-houbovačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGnp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka-houbovačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGnp

Marie

Komentáře (9)

spagetko+Nello, jasně, každý tu polévku dělá trochu jinak a podle své zvyklosti a huti, ale vždy je chutná že;-)
Nello, také zeleninku smažím, ale na "Pravé Jihočeské bramboračce", ta je zase trochu jiná.;-)

I u nás je bramboračka s houbami a přidáváme i kroupy.
Polévka je zajímavá, jen jsem zvyklá zeleninu nechávat opražit a rozvonět na másle, když dělávám základ.

Já si bramboračku bez hub prostě neumím představit, i kdyby jich tam mělo být jen minimum. Nedávam cuketu a salátovku. Slupky z rajských si právě suším kvůli barvě v polévce nebo i omáčce. Jak píšeš, zeleninu dle toho, co jest doma. Dávám navíc celé nové koření, bobkový list, celý pepř a kvůli houbám i trošku kmínu a rozmarýnu - ale to už spíš dle momentální nálady ;-):-p:yes:

bystrouska:měla jsi pravdu a díky za upozornění, už je dopsáno;-):-)

Určitě je velmi chutná:-p, ale tu okurku bych já raději nezkoušela. Má specifickou chuť na rozdíl od cukety, která chuť nemá žádnou. Polévková Bibinko, posílám 5. bod:yes:

Polévka vypadá a jistě i chutná výborně:yes:, jen v surovinách chybí mrkev a asi celer:-? :-K.

Polévečka vypadá opravdu skvěle:-p, mňam.Posílám bodíčka:yes:

BIBI...dovez mě do kastrůlku:-)):-)):-))já ji chci a chci:-)):-)):-))vypadá luxusně:yes::yes::yes:

:-O:-O:-O:yes::yes:
zítra bude k obídku

Tématické fráze:
bramboračka s houbami top recepty, houbovačka polévka, bramboračka recept, bramboračka s čerstvými houbami top recepty, bramboračka s čerstvými houbami, česká bramboracka top recapty, šumavská bramboračka, jakou jíšku do bramboračky ?, jihočeská houbovacka, bramboračka z cukety, čka houbová, recept bramboračka s houbam, bramboračka s houbami

Suroviny:
brambory, houby, mrkev, rajče, cibule, petržel, cuketa, bulva celerová, česnek, pórek, kapusta, bujón zeleninový, olej, mouka hladká, majoránka, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu