Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr od Bošileckého mostku

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 521 kJ /
842 kcal
Bílkoviny0,89 g
Tuky91,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem. Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru. Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti. Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.

Zveřejněno 21. 9. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Recepty od Dony

Ještě ráno jsem myslela, že budu dělat "Kapra od bolševického mostku" :-)))). Název mne samozřejmě zaujal. Takže by se taky mohl nazývat Kapr od bolševického mostku-aneb..Remková, vem si brýle!! :-D :-D

Mimochodem, je skvělý!!! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr od Bošileckého mostku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXpl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr od Bošileckého mostku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXpl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

casino: Zde jsem opravdu nic nevysušila a na mou obranu snad jen.. jsem kuchař lajk;-)

K dobrým receptům se nevyjadřuju proto, že mi přijde blbé nosit dřevo do lesa:-))
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky :yes::-))
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...:-))
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu:-((

Jani, kaprik sice nebyl na sklade, takze jsem delala z vlastniho ulovku, ale znamenite papanicko.. Dekuji a posilam veliky bodik:-p:yes::-K:-K..

:-p:yes::yes::-K

Mňam,kapřík je u nás oblíbený:yes:a Ty ho máš moc hezky připraveného:-K:-p

Jana Remkova:no tak to už se těším :-)):-p:-p:yes:

Irule: No a dnes bude pstruh po šumavsku :-)

:yes::yes::yes: skvělé, ryby zbožňuju :-p:-p:-p:-K

srettka::-D:-D:-D:-D:-D

já sa omlúvam, ale též jsem tam na moje čučky viďála teho bolšivíka:-D:-D sem to mušíla 3x přečítat:-D ale naščescí je to faktum kapr dymokrat:-D:-D

:-D:-D vem si brýle:yes::yes::-D:-D hezký kapřík;-):-):yes::yes:

hanes24::-D:-D:yes:

:yes:bolševický taky není špatný název, ten by byl ulovený Aurorou?Ten bude aktuální teď, před volbami. Jídlo za nic nemůže.:yes::yes:

Pěkná a zajímavá příprava kapříka:yes:

Zrovna včera jsme měli k večeři kapra. Kapra máme rádi na všechny způsoby a ten tvůj bude:-p:-p:-p

Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr, písně o kaprovi, písnička o kaprovi, písnička o kaprovi, jak delat z kapra, jak udelat v troube krupaveho kapra, jak dlouho dělat kapra na pánvi, zapeceny kapr podle p.janu, písničky o kaprovi, kapr v trojobalu v troubě, kapr jako blato, písnička na tom bošileckým mostk, kapr k večeři, mostky vanočni cukrovi, kapr

Suroviny:
kapr, sůl, pepř, paprika sušená sladká, slanina anglická, paprika čerstvá bílá, rajče, olej, máslo

Přidat fotografie receptu