Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 353 kJ /
5 342 kcal
Bílkoviny86,31 g
Tuky255,90 g
Vláknina30,45 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy658,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Krok 2: Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo. Krok 3: Necháme vychladnout, pak polijeme čokládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady. Krok 4: Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.

Zveřejněno 23. 9. 2013

Poznámka autorky danielle72

Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicícm papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme.

Pokud nám dýňová kaše zbyde, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.

Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.

Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.

Za dýni moc děkuji (dárce dobře ví komu :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mk40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mk40

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Výborný recept:-K
Dostala jsem půlku obyč. dýně a přemýšlela, co s ní. Jo hokaido umím zpracovat na sto způsobů, ale halloweenský bubák? Tak jsem pohledala a našla tento super receptík. Určitě všem doporučuji.
Loupání dýně je ale vopruz, tak jsem celou slavnou půlku dala na pekáč, malinko podlila, vnitřek potřela olejem a dala do trouby, ať si dělá, co chce. Za cca 3/4 hoďky jsem ji vyndala, nechala vychladnout, jednoduše vydlabala a rozmixovala. Zbytek pyré putoval do mrazáku, příště se do něčeho hodí.
Ořechy jsem dala kešu, místo rozinek a švestek (neměla jsem je) pak sušené mango. Výsledek fenomenální.<3

:-):yes:

Lidka: Určitě, ale pokud použiješ např. máslovou nebo muškátovou, měla by se na rozdíl od Hokkaida odstranit slupka;-).

Mám dotaz,jde to i z normální dýně?

:-p vypadá lahodně:yes::-K

Tý jo! Máš to krásné Dani :yes:

danielle72:pripomína,ale mne sa páči že nie je ako tie cukeťáky,taky "vlhký" :-/ Z tejto pečenej dyne má takú krásnu arómu,pridala som aj trošku škorice a zázvoru,nech to má lepší šmrnc ;-) a rumovú polevu :-8

Ivana79: Ivanko, díky bodík, fotky, důvěru i doporučení ostatním :-K Nás taky nadchnul, připomíná nám trochu biskupský chlebíček - jako velikonoční beránek :-p;-)

Dopadlo to skvele ;-):-K Je výborný,vláčny,fakt odporúčam všetkým vyskúšať :yes::yes: Pridám aj fotky,keď budem mať trochu času :-) Dávam ti bod ;-)

:yes::yes::-p:-p

Ivana79: Tak jak to dopadlo, Ivanko? ;-):-)

Idem sa do ňho pustiť ;-) už pečem dyňu...som moc zvedavá :-))

danielle72: Myslím, že se dočkáš už zítra, (zá)Rybičko:-K, a že budou dokonce hned dva;-) Nejsem já šikovná? Tři pokrmy z jedné dýně? :-D

S dýní se dají dělat divy, stačí nápad a šikovné ruce. Ty obojí máš:-K a recept se mi líbí:yes::yes:

Teda ty jsi kouzelnice Danielko;-):yes::yes::yes:
Krásný receptík a název taky,to se mi líbí;-):yes::yes::yes:
Hlavně,že jsi spokojená a těším se na další vychytávky z hokaida:-D

Tématické fráze:
lze zamrazit dýni, pečení z hokaida, buchta z hokaida, susenky z hokaida, www moučník z hokaida, lze použít sušené ovoce do pečených moučníků, lze zamrazit dýni muškátovou, pečeme z hokaida, cukroví z hokaida, babovka z hokaida, recept s orechy a ovocem, moučník z hokaida, hokkaido moučník ořechy, hokaida sušene, chléb z z hokaida, susena z hokaida, dobroty z hokayda, top recepty buchta z hokaida, bábovka se sušeným se zázvorem, moučníky z hokaida

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, prášek do pečiva, dýně, mléko, olej, cukr třtinový, vejce, švestky sušené, rozinky, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu