Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nálev na červenou řepu

Červená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle jednoduchého receptu, byla by škoda to nezkusit.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba chladnutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 334 kJ /
1 992 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina51,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,95 g
Sůl27,00 g
Sacharidy420,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu očistěte, vložte do hrnce, přelijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 35-45 minut podle velikosti řepy. Krok 2: Přesvědčte se, zda je řepa měkká (nejlépe to jde špejlí) a pokud ano, ihned vypněte. Řepu vyndejte a rychle zchlaďte v hrnci se studenou vodou. Uvařenou řepu oloupejte a nastrouhejte nebo pokrájejte na kostičky či plátky. Krok 3: Všechny suroviny na nálev kromě křenu dejte do hrnce, nálev nechte svařit a následně vychladnout. Svařený a vychladlý nálev přeceďte, abyste odstranili fenyklová semínka. Krok 4: Nálevem zalijte pokrájenou řepu a nechte do druhého dne proležet. Krok 5: Druhý den přidejte trochu strouhaného křenu a urovnejte do skleniček. Okraje sklenic otřete, dobře osušte a zavíčkujte. Krok 6: Sterilujte 15 minut na 80 °C, lze také přivést v hrnci k varu, vypnout a nechat zchladnout v zavařovací nádobě.

TIP: Jak se zavařuje červená řepa

Zveřejněno 24. 9. 2013

Poznámka autorky hosta

Je tady sice více receptů na řepu, u všech se musí vážit a měřit množství ingrediencí, možná, že někoho zaujme tento jednoduchý - a dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev na červenou řepu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bv0J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev na červenou řepu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bv0J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dělám letos snad už potřetí, jednoduché a praktické:yes:

1974andrea krásná - jestli dovolíš, dám jako hlavní

Nedala jsem sice křen, nálev odměřuju jinak, ale dávám taky fenykl. A fotku ti přidám.;-) Snad nevadí.

dělám řepu podobně,ale letos skusím udělat podle tohoto receptu:yes::-p;-)

to je vynikajuci recept,ja repu struham,davam chren a pomletu rascu pomerne hodne,podla tvojho receptu urobim nalev a pre manzela nakrajam na platky,oni doma robili platky ako ty.:-):-):-)

Řepu máme také rádi, tak zavařuji. Mám výborný recept na nakládačky,tak jej používám.Fenykl nám tam nechybí. Ale i tak ukládám tento recept a příští rok vyzkouším.:-K

:-Knálev si ukládám a vyzkouším,řepu dělám poměrně často a přidávám i křen najemno nastrouhaný ...řepu strouhám na větším struhadle,a uvařeným ještě horkým nálevem zalívám řepu promíchanou s křenem napěchované do skleniček.Pak steriluji.Jen jsem nálev vždy víceméně dělala od oka,minule byl však poměrně dost kyselý.:-((Jinak ovšem posílám bod:yes:

Již jsem opravila, díky za upozornění;-):-))

Řepu mám moc ráda,ale ten nálev mám ještě raději:-))Jituš,díky za príma recept:yes::-p:-K

1974andrea: Jsně že předtím, omlouvám se, to jsem šptně npsl - skr, nefunguje mi první písmeno v becedě:-D:-//

Semínka taky cedím před zalitím řepy. Nálevem zaliju až řepu ve skleničkách a rovnou steriluju;-)

zizala: no, je tam psáno PAK přeceďte ( po proležení)...taky mě to zarazilo:-O;-)

Jiřička: Je to trošku neobratně vyjádřeno, podle mne se cedí nálev před tím, než se naleje na řepu (taky to tak dělám) ;-)

Jiřička:stačí nálev uvařit a přecedit,to není vůbec složité:-D taky to tak dělám,stačí kvalitní sítko:-D:-))

Jiřička 24. 9. 2013 23:35
Nechci být štoural, ale jak budu z přecezené řepy vybírat semnínka fenyklu? Myslím si, že ve 3 kg postrouhané řepy, červeně zbarvené najít 10-15 semínek dá dost velkou fušku.

Tématické fráze:
lak na cervenou repu, nálev na řepu, červená řepa nalev, nalev cervena repa, červená řepa ve sladkokyselém nálevu, červená řepa recepty nalev, lák na řepu, nálev do červené řepy, červená řepa v sladkokyselém nálevu, nalev na cervenu repu, červená řepa v nalevu, jak sterilovat červenou řepu, recept na červenou řepu, červená řepa s fenyklem, lák na červenou červenou řepu, recept na nálev červené řepy, červená řepa lák, řepa nálev, nalev repa, červená řepa ve slaném nálevu

Suroviny:
řepa červená, voda, cukr, ocet, semínka fenyklová, sůl, křen

Přidat fotografie receptu