Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 009 kJ /
2 153 kcal
Bílkoviny75,74 g
Tuky64,50 g
Vláknina72,58 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,31 g
Sacharidy285,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno poházíme nakrájenou cibuli na měsíčky, česnek na plátky, pak si oloupeme brambory, nakrájíme si je na kolečka do mísy, přidáme kmín, tymián, prolisovaný česnek, sůl a zakápneme olejem, všechno promícháme a předáme do zapékací nádoby k cibuli s česnekem. Krok 2: Uzená žebra si pokrájíme na porce, omyjeme, rozložíme na brambory, nádobu přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud nejsou brambory měkké. Krok 3: Mezi tím, co se nám jídlo peče si povaříme ve slané vodě omyté fazolky, stačí 5 minut. Krok 4: Poté je vyndáme, propláchneme studenou vodou, nakrájíme si je a necháme okapat. Krok 5: Na pánvi s olejem osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, pak dáme fazolky, trochu cukru, prolisovaný česnek, pár kapek citronu a za stálého promíchávání smažíme, nakonec zalijeme vodou s podravkou, voda se vypaří a ještě přihodíme petrželku. Krok 6: Takto udělané fazolky jsou křehké, lesklé a moc dobré. Už je nesolíme!

Zveřejněno 26. 9. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Fazolky jsem sklidila a z poloviny množství jsem vymyslela tuto kombinaci, abych je mohla použít a bylo to velmi dobré.

Ty krásná žebírka mi vozí Šavlinka při každé návštěvě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1Ng

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1Ng

Marie

Komentáře (16)

Moc povedená bašta:-p:yes::-K

tak to je lahoda:-p:-p to se mooc povedlo:-K;-):yes::yes:

Teda to je krása! :yes::-K

Janinko, tak to mě opravdu chutnalo:-p, protože pečená uzená žebírka máme moc rádi a fazolkové lusky jako přílohu také:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Dala bych si, Bibi!;-):-p:-p:-p

:-p:-pžebírka máme rádi:yes::yes:

Zdroj žebírek je nám známý;-) a určitě jste si Jani pochutnali :-p:-):-K +9:yes:

Krásně masitá žebírka, to máme rádi :-p:-p

Bibinko, to se mi moc zamlouvá :-p:-*:yes:

Pochutnala bych si.:-p:yes:

jůůů to musí být dobrota:yes::yes:a úplně cítím tu vůní žebírek:-)):-)):-)):-)):-))

Moc pěkný recept Janinko;-):yes::yes:

Mně by také chutnalo Janičko, ty fazolky také tak dělám je to moc dobré. :yes::yes::-p:-K +3

Tak u nás takovým žebírkům ve výběrových řeznictvích říkají uzený bůček-speciál:-D - nádhera, to bych taky mohla:yes:

Tématické fráze:
uzená žebírka, recept na uzene žebirka, pečená uzená žebra, uzená žebra recept, uzené žebro s fazolemi a brambory, uzené žebírka, uzené žebírko, recept uzene zebirko, uzené žebra pečené recept, pečené uzené žebra, uzené žebra recept, pečená uzená žebra recept, uzená žebra pečená s bramborem, uzené maso s fazolkami, uzená žebra s brambory, recepty uzený žebírko, uzena zebra, žebra na bramborách, uzené s pečenými brambory, uzená žebra pečená recept

Suroviny:
žebra uzená, cibule, česnek, olej, brambory, česnek, tymián, kmín celý, sůl, fazolky zelené, cibule, česnek, šťáva citronová, podravka, cukr, voda, olej

Přidat fotografie receptu