Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci

Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Rominka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 125 kJ /
269 kcal
Bílkoviny8,76 g
Tuky0,98 g
Vláknina15,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy49,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme na rozehřáté sádlo, kde ji necháme zesklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nakrájená rajčata a chilli papričky a orestujeme. Poté zasypeme paprikou a ještě chvílí mícháme. Krok 2: Pak zalijeme horkou vodou, nebo vývarem, přidáme nakrájené brambory, koření a zvolna vaříme do změknutí brambor. Krok 3: Poté přidáme zelí a za stálého míchání ještě vaříme 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na zjemnění chuti, už jen prohřejeme.

TIP: Jak se vaří tradiční valašská kyselica - jednoduchý recept

Zveřejněno 26. 9. 2013

Poznámka autorky Rominka

Brambory se musí uvařit jako první, protože po vložení zelí už by nezměkly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZLp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZLp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Výborná a rychlá polévka.

Dekuji moc za recept !!!! Dnes jsem diky Vam uvarila svoji 1.zelnacku na vybornou - !!!!!!
Dekuji moc !!!!! ::-Kyes::yes::yes:

prosciuto 26. 11. 2016 15:54
Pravdepodobne najlepšia Kapustnica na Toprecepty.cz.
A bez pridania múky ako vo väčšine receptov!
:yes::yes::yes:

Ještě jsem zapomněl: pro chuť nechám vařit ještě 1 celou cibuli, nejlépe červenou.

Zelňačku vařím z pytlíkové gulášové polévky (je to díky mé lenosti). Polreich by asi zešílel, Babica by měl radost.
Uvařím brambory (nešetřit), přidám kysané zelí (cca 1kg pytlík) a koření (celý pepř)a nakonec pak gulášovku(cca 3 pytlíky) a 3-4 paprikové klobásy (nevařit dlouho,jinak se vyvaří), popř. trochu Klasiku.
Protože ji rodina miluje, vyjde mi z toho 5litrový hrnec.
Dá se jít kdykoliv a neškodí v jakémkoliv množství.

to je finta:-O:yes::yes: napřed brambory, pak zelí... naopak to nefunguje, aspoň ne mně.. moc hezká polívečka:-p;-):yes::yes:

Dělám podobně, jen ty brambory vařím zvlášť. Polévka je moc chutná:-p

:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Jé, tu sem vařila včéra :-)hoj

Zelňačku jsme měli nedávno.....;-):yes::yes:

Dala bych si hned:-pprávě jsem měla sladké a zelňačka by bodla)) a tahle je moc povedená:yes::yes:

Tématické fráze:
zelnice s klobásou, zelňačka, červená zelňačka s klobásou, zelňačka s klobásou, zelnacka recept, červená zelnice s klobásou, zelnačka polévka s klobásou, videorecept zelnačka polévka s klobásou, recept zelnačka, polévka zelnačka, top recepty zelňačka, zelňačka polévka, recept na zelňačku, zelňačka z jednoho hrnce, zelnačka s klobásou bez smetany a mouky, recepty zelnačka, červená zelnačka, zelnačka s klobasou recept, krémová zelňačka, recept zelňačka s klobásou

Suroviny:
klobása pikantní, cibule, brambory, zelí kysané, rajče, chilli paprika čerstvá, kmín celý, paprika sušená sladká, sůl, bobkový list, pepř celý, sádlo, vývar masový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu