Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

V zimních měsících, kdy je nedostatek čerstvé zeleniny, přijdou papriky s kysaným zelím vhod. Postup je jednoduchý, stačí papriky naplnit zelím, zalít horkým nálevem a je hotovo. Vydržte a nechejte alespoň měsíc odležet, aby se chutě krásně propojily.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 736 kJ /
893 kcal
Bílkoviny30,18 g
Tuky8,76 g
Vláknina38,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,60 g
Sacharidy154,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím. Krok 2: Všechny suroviny na nálev svaříme, množství octa, soli a cukru použijeme podle zvyklostí, chutnat by měl jako zálivka na hlávkový salát. Krok 3: Sklenici důkladně umyjeme a naskládáme do ní papriky, přidáme bobkový list a zalejeme horkým nálevem. Přidáme olej, hrdlo sklenice očistíme utěrkou a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.. Krok 4: Necháme alespoň měsíc uležet. Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurky, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť. Množství surovin uvedeno na 1 sklenici, záleží ovšem na velikosti paprik.

TIP: Jednoduché způsoby sterilování zeleniny

Zveřejněno 2. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravené papričky se u nás konzumují většinou během vánočních svátků, když je všude kolem spoustu sladkostí:-)

Hodí se i jako příloha k různě upravenému masu.

Přidávám odkaz na papriky, které používám já : http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?druhid=2...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om1z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om1z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Monika146: Děkuji a pokud to vyjde,tak ať chutná:-KTy jablíčkové jsme také mívali na balkoně,ale máme nenažrané kočky,které mají rády všechno,co začíná růst:-8Švagrová je nakládá sušenýma brusinkama naloženýma ve slakokyselém nálevu:-Q

Recept se mi líbí a s chutí bych si hned dala ;-) Dělám pouze sterilované papriky jablíčkové ve sladkokyselém nálevu, hodně se jedí v maďarsku, říká se jim "alma" a jsou sladké i pálivé. Takže dobrý tip. Díky :-K

janzerzán:Děkuji za komentář:-):-K

janzerzán 18. 7. 2015 11:54
měli jsme to,a právě je jdeme dělat,jsou s feferonkou vynikající,doporučuji všem

Podařilo se mi před domácími konzumenty pár sklenic velice dobře schovat:yes:Místo neprozradím,nevím,kdo to všechno čte a novou várku budu zavařovat až za 4měsíce:-D:-D
Tyhle jsou báječně uležené:-p:-)

Musím napsat že papriky plněné kysaným zelím nejsou z mé hlavy,jednou jsem přišla za taťkou do práce,byl tam jeho kamarád a z ničeho nic mě strčil do ruky nějakou přílohu z časopisu kde bylo dost báječných receptů, povídal že té jeho by to bylo k ničemu a o mě ví že s toho určitě něco udělám. Ještě dodal že jeho paní, on řekl bábě, by to bylo k ničemu a stejně že by to vyhodila. Co to bylo za časopis nevím.

magdalenka:Magduško díky moc:-*:-KI všem ostatním:-K:-*

To musi byt moc dobre..:yes::yes:, pekny recept na super chutovku..;-)

S kyslou kapustou nepoznám, Drahu, je to veľmi originálny recept!:yes:

:yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

Ivana Ch:jarda Kadic:Přiznám se,že jsem ještě nakládané papriky s čerstvým zelím nikdy nejedla:-8ale s tím kysaným nám vážně moc chutnají:-)Já do nálevu z 350ml vody dávám 2lžíce octa,3lžíce cukru a špetku soli.Máme rádi trošku sladší a v kombinaci s tím kys.zelím je pak výsledná chuť taková krásně navinulá:-pAle každý máme jiné chutě,tak jsem v rcp záměrně množství neuváděla:-)

Majka8:Maruško i u nás jsou naložené červené kapie v oblibě:-p:yes:Také bych si pár skleniček chtěla udělat,pokud se mi podaří sehnat ještě nějaké sklo.Všechny mi došly a na kečup jsem musela přelít do petky mrkvovou šťávu,abych ho měla do čeho nalít:-))

AniCiz::-K

Všem moc děkuji;-):-K

:yes:Tož to je teda dobrota a plná vitamínů:-)):yes::yes:

Papriky plněné kysaným zelím dělám, chutnají nám víc než jenom hlavkovým zelím čerstvým.:-p:-p:-p:yes::-K

Právě jsem dala do Topek naložené papriky kapie,tam je uvedeno kolik surovin dát do nálevu,pokuď by si někdo nevěděl rady:-D nálev je výborný a tak budu ještě zavářovat se zelím,nikdy jsem to nejedla a při pohledu na tyto fotky:yes:,fakt slintám do klávesnice.

Zelené papriky plnila v Michalovcích matka mé přítelkyně taky hlávkovým zelím nakyselo a když pak byly už k jídlu,tak mě vždy tekla šťáva po bradě,jak to bylo dobré:-p

Tématické fráze:
papriky plněné kysaným zelím, nakládané papriky se zelím, naložené papriky se zelím, nakládané papriky plněné kysaným zelím, plnené papriky kysaným zelím, paprika plněná kyselým zelím, papriky plněné kyselým zelím, naložené papriky plněné zelím, nakládané papriky plněné kyselým zelím, kysane zeli v paprice, nakladana paprika se zelim, kapie se zelím, kapie se zelím, kapie plněné zelím, nalozene papriky, kapie ve sladkokyselem nalevu, papriky plněné zelim, paprika plněná kysaným zelím, papriky se zelim, nalev na papryky

Suroviny:
paprika čerstvá červená, zelí kysané, bobkový list, voda, ocet, sůl, cukr, olej

Přidat fotografie receptu