Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 456 kJ /
1 782 kcal
Bílkoviny249,12 g
Tuky18,52 g
Vláknina59,65 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,04 g
Sacharidy134,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé. Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového oleje a všechnu zeleninu lehce orestujeme. Posypeme drceným pepřem a solí. Přendáme do nádoby na pečení, přidáme větvičky rozmarýnu, tymiánu a lístky šalvěje. Krok 3: Ve stejné pánvi ze všech stran orestujeme hovězí kýtu, kterou jsme posypali drceným pepřem a solí. Takto připravené maso položíme na zeleninový základ. Krok 4: Do výpeku v pánvi přilijeme balsamikový ocet, trochu vývaru (cca 100 ml), fíkovou marmeládu a necháme projít varem. Touto směsí přelijeme maso. Krok 5: Při 180°C pečeme do měkka zhruba 1,5-2 hodiny. První hodinu pečeme přikryté, poté odkryjeme. Po vyjmutí z trouby necháme maso cca 15 minut odpočinout, poté krájíme na plátky. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Zveřejněno 5. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om5z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

já taky nemám českou klávesnici, ale ze zoufalství jsem se naučila horní řadu poslepu :-))

tohle je ovšem převeliká nádhera:-K:-K:yes::yes::-)

To je krása, pěkný recept a úžasné foto :yes::-K vyzkouším ;-)

Krása na talíři:-Kto by u nás chutnalo:yes::yes:

Jitkas: Mne take chutna maso uvnitr pekne ruzove, ovsem to by mi doma neproslo, pokud hovezi, tak poradne propecene.

rozmarynaH: Z licek to bude o hodne lepsi, pekne jemne a stavnate..;-)

Jeste jednou diky za zajem a komentiky..:-K:-K

Krasa uzasna, jen bych pekla mene, neb mam rada maso uvnitr ruzove. To je ovsem moje vec a tobe vsecna cest, perfektni-vse!

Opět další a pro mne proveditelný recept. Určitě by šlo i z líček. Ta zelenina je fantastická:-*. Kaši mám moc ráda, ale v tomto případě by nám stačila jen zelenina:yes::yes::yes:

To je moc pěkné a určitě i dobré:yes:

Nádherné maso a krásná úprava:-KMarti zase jsi moc chutně navařila:-p:yes::yes:

Znovu pekny recepis od Tebe a krasne predvedeni na fotkach.

Jak vidím krásnou fotku a recept bez interpunkce, je mi to jasné...:-)) moc se ti to povedlo:yes:

Coleta: To by slo, z mladeho kousku..;-)

yanull: Klizku take rada a casto pouzivam, stavnate masicko. Pouzivam ji i na vyvary. Ale dnes mi padla do oka kyta, byla z mladeho bycka, tak jsem neodolala..:-8:-)

Vsem vam, holky, moc dekuji za mila sluvka..:-K:-K

Krásný recept i foto, :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K

Neskutečně krásné fotky a určitě skvostné jídlo:-p:yes::yes::yes:

Krásné masíčko i celé jídlo, posílám 3. bodík:yes::-K:-p Já si nemůžu pomoci, ale mně z hovězího chutnají nejvíce líčka nebo kližka ;-)

Tématické fráze:
hovezi pecene, hovězí pečeně na zelenině, hovězí pečeně se zeleninou, recept s restovanou mrkví, pecene maso ze zeleninou foto, hovězí maso s restovanou zeleninou, pecene z mladeho byka recept, hovezi s restovanou zeleninou, hovezi maso s bylinkami, restovaná zelenina, recept na hovězí pečeni, hovězí pečeně recept, recept na restovanou mrkev s hovězím, restované hovězí maso se zeleninou, hovězí pečeně s mrkví a zeleninou, hovězí pečeně recept fenykl, bylinky hovězí maso, hovezi s bylinjami, recept pecene hovezi s bylinkami, hovězí pečeně s bylinkami a česnekem

Suroviny:
kýta hovězí, česnek, cibule, mrkev, celer řapíkatý, fenykl, dýně, ocet balsamiko, fíková marmeláda, vývar masový, pepř drcený, sůl mořská, olej olivový, máslo, rozmarýn, tymián, šalvěj

Přidat fotografie receptu