Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 456 kJ /
1 782 kcal
Bílkoviny249,12 g
Tuky18,52 g
Vláknina59,65 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,04 g
Sacharidy134,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé. Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového oleje a všechnu zeleninu lehce orestujeme. Posypeme drceným pepřem a solí. Přendáme do nádoby na pečení, přidáme větvičky rozmarýnu, tymiánu a lístky šalvěje. Krok 3: Ve stejné pánvi ze všech stran orestujeme hovězí kýtu, kterou jsme posypali drceným pepřem a solí. Takto připravené maso položíme na zeleninový základ. Krok 4: Do výpeku v pánvi přilijeme balsamikový ocet, trochu vývaru (cca 100 ml), fíkovou marmeládu a necháme projít varem. Touto směsí přelijeme maso. Krok 5: Při 180°C pečeme do měkka zhruba 1,5-2 hodiny. První hodinu pečeme přikryté, poté odkryjeme. Po vyjmutí z trouby necháme maso cca 15 minut odpočinout, poté krájíme na plátky. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Zveřejněno 5. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om5z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně s bylinkami a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/om5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

já taky nemám českou klávesnici, ale ze zoufalství jsem se naučila horní řadu poslepu :-))

tohle je ovšem převeliká nádhera:-K:-K:yes::yes::-)

To je krása, pěkný recept a úžasné foto :yes::-K vyzkouším ;-)

Krása na talíři:-Kto by u nás chutnalo:yes::yes:

Jitkas: Mne take chutna maso uvnitr pekne ruzove, ovsem to by mi doma neproslo, pokud hovezi, tak poradne propecene.

rozmarynaH: Z licek to bude o hodne lepsi, pekne jemne a stavnate..;-)

Jeste jednou diky za zajem a komentiky..:-K:-K

Krasa uzasna, jen bych pekla mene, neb mam rada maso uvnitr ruzove. To je ovsem moje vec a tobe vsecna cest, perfektni-vse!

Opět další a pro mne proveditelný recept. Určitě by šlo i z líček. Ta zelenina je fantastická:-*. Kaši mám moc ráda, ale v tomto případě by nám stačila jen zelenina:yes::yes::yes:

To je moc pěkné a určitě i dobré:yes:

Nádherné maso a krásná úprava:-KMarti zase jsi moc chutně navařila:-p:yes::yes:

Znovu pekny recepis od Tebe a krasne predvedeni na fotkach.

Jak vidím krásnou fotku a recept bez interpunkce, je mi to jasné...:-)) moc se ti to povedlo:yes:

Coleta: To by slo, z mladeho kousku..;-)

yanull: Klizku take rada a casto pouzivam, stavnate masicko. Pouzivam ji i na vyvary. Ale dnes mi padla do oka kyta, byla z mladeho bycka, tak jsem neodolala..:-8:-)

Vsem vam, holky, moc dekuji za mila sluvka..:-K:-K

Krásný recept i foto, :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K

Neskutečně krásné fotky a určitě skvostné jídlo:-p:yes::yes::yes:

Krásné masíčko i celé jídlo, posílám 3. bodík:yes::-K:-p Já si nemůžu pomoci, ale mně z hovězího chutnají nejvíce líčka nebo kližka ;-)

Martinko, to by šlo i z falešné svíčkové, že? Hm, vyzkouším.:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Moc ráda uděluji první bod za krásný recept i fotku :-K:-K:yes:

Tématické fráze:
hovezi pecene, hovězí pečeně na zelenině, hovězí pečeně se zeleninou, recept s restovanou mrkví, pecene maso ze zeleninou foto, hovězí maso s restovanou zeleninou, pecene z mladeho byka recept, hovezi s restovanou zeleninou, hovezi maso s bylinkami, restovaná zelenina, recept na hovězí pečeni, hovězí pečeně recept, recept na restovanou mrkev s hovězím, restované hovězí maso se zeleninou, hovězí pečeně s mrkví a zeleninou, hovězí pečeně recept fenykl, bylinky hovězí maso, hovezi s bylinjami, recept pecene hovezi s bylinkami, hovězí pečeně s bylinkami a česnekem

Suroviny:
kýta hovězí, česnek, cibule, mrkev, celer řapíkatý, fenykl, dýně, ocet balsamiko, fíková marmeláda, vývar masový, pepř drcený, sůl mořská, olej olivový, máslo, rozmarýn, tymián, šalvěj

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu