Jablkové chutney
Jablkové chutney je lahodná směs jablek, koření a cukru, která skvěle doplní nejen sýry, ale také grilovaná masa nebo pečené pokrmy. Jeho sladko-kyselá chuť, zvýrazněná jemnou pikantností, dělá z tohoto chutney vynikající přílohu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 307 kJ / 3 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,10 g |
Tuky | 9,80 g |
Vláknina | 109,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,26 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 881,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka očistíme, odjádříme, i se slupkou nahrubo nakrájíme. Oloupanou cibuli rovněž nakrájíme nahrubo, citron pokrájíme na tenká půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme.
Krok 2: Vše vložíme do kastrolu, přidáme ocet a rozinky, přivedeme k varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se.
Krok 3: Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření.
Krok 4: Naplníme do horkých čistých sklenic, otřeme je, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Za měsíc můžeme chutney používat, je dokonale proleželé.
Zveřejněno 7. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7M5w
Moje poznámka
Jablkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7M5w
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 3 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 21 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka I
Neregistrovaný před 8 sekundami
Panna cotta s malinovou omáčkou
Neregistrovaný před 1 minutou
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 3 minutami
Kapusta zapečená s krůtím masem
Neregistrovaný před 9 minutami
Quritto à la KFC
Neregistrovaný před 9 minutami
Pravý vepřový guláš
Zuzu74 před 12 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Neregistrovaný před 13 minutami
Játrové knedlíčky do polévky
Neregistrovaný před 14 minutami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Jtoja před 15 minutami
Křupavé gnocchi
Neregistrovaný před 15 minutami
Tématické fráze:
chutney z jablek,
jablečné chutney,
chatní,
jablkové čatní,
jablkové recepty,
jablkové chatney,
chatni z jablek,
chatney z jablek,
chutney,
chatny,
jablkové chatny,
jablečný chutney,
chutney recept,
chatny z jablek,
jablkové chatní,
jablečné chatni,
chutney k syru,
jablkové chatne,
recepty z chutney jablkového,
chutnay z jablek
Suroviny:
jablko,
cibule,
citron,
rozinky,
česnek,
ocet ovocný,
cukr hnědý,
sůl,
zázvor,
skořice mletá,
kurkuma
Komentáře (3)