Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové chutney

Jablkové chutney je lahodná směs jablek, koření a cukru, která skvěle doplní nejen sýry, ale také grilovaná masa nebo pečené pokrmy. Jeho sladko-kyselá chuť, zvýrazněná jemnou pikantností, dělá z tohoto chutney vynikající přílohu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sarkap sarkap

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 80 min

120 min (40 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 307 kJ /
3 898 kcal
Bílkoviny27,10 g
Tuky9,80 g
Vláknina109,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,26 g
Sůl15,00 g
Sacharidy881,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, odjádříme, i se slupkou nahrubo nakrájíme. Oloupanou cibuli rovněž nakrájíme nahrubo, citron pokrájíme na tenká půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme. Krok 2: Vše vložíme do kastrolu, přidáme ocet a rozinky, přivedeme k varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se. Krok 3: Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření. Krok 4: Naplníme do horkých čistých sklenic, otřeme je, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Za měsíc můžeme chutney používat, je dokonale proleželé.

TIP: Jak zpracovat jablka-rady a tipy

Zveřejněno 7. 10. 2013

Poznámka autorky sarkap

Dělala jsem v týdnu již 2 várky, tak hrozně mi čatní zachutnalo (a to není ještě vůbec uleželé).

Podávejte k sýrům, grilovanému masu, na chlebu s máslem, nebo jako já v housce pod kuřecí řízek, prostě balada.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7M5w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7M5w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

babula: dělám jako marmelády, tzn. horké plním do sklenic, zavíčkuji a obrátím :o)

zdravím, a to aj sterilizujete? alebo stačí len prevrátiť?
počula som, že sa aj zachladí horúci pohár v studenej vode?

ďakujem za rady :)

:yes::yes::-K:-p

Tématické fráze:
chutney z jablek, jablečné chutney, chatní, jablkové čatní, jablkové recepty, jablkové chatney, chatni z jablek, chatney z jablek, chutney, chatny, jablkové chatny, jablečný chutney, chutney recept, chatny z jablek, jablkové chatní, jablečné chatni, chutney k syru, jablkové chatne, recepty z chutney jablkového, chutnay z jablek

Suroviny:
jablko, cibule, citron, rozinky, česnek, ocet ovocný, cukr hnědý, sůl, zázvor, skořice mletá, kurkuma

Přidat fotografie receptu