Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salamandr

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 704 kJ /
4 710 kcal
Bílkoviny102,72 g
Tuky53,24 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 539 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy936,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou. Krok 2: Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme, až se nám dělají bubliny. Plech si vymažeme a vysypeme kokosovou moučkou, nalijeme směs s moukou a pečeme tak 25 minut na střední teplotu. Krok 3: Do upečeného, horkého Salamandru hned vtíráme peroutkou směs, kterou jsme si dali stranou v hrnku a necháme vychladnout. Krok 4: Uděláme si pařížskou šlehačku tak, že šlehačku svaříme s cukrem a kakaem, necháme hodně vychladit a dáme na 24 hodin do lednice, druhý den ušleháme a ozdobíme Salamandr. Nahoru ještě můžeme nastrouhat čokoládu a tím je to dokonalé.

Zveřejněno 1. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Kdo nechce pařížskou šlehačku, může dát samotnou a ušlehanou. Zdobit se může i kokosovou moučkou, je opravdu vynikající a celkem rychlý.

Zdroj: Recept mám dost let od své tety z Prahy.

Toto množství ingrediencí je na 1 plech, já dělám z poloviční dávky v dortové formě- je docela chutí jako dort!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salamandr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krnn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salamandr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krnn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Bibi, pôvodné foto bolo zaujímavejšie...:-D

Tak jsem vám udělala radost a fotky jsem změnila:-D, jelikož jsem ho dneska pekla a tiše doufám, že tomu se smát nebudete;-).Dělala jsem ho víc na celý plech-přijela návštěva:yes:.

:-D:-D:yes:

Koukám holky, že nejsem sama koho to napadlo:-))

jinak název Salamandr je pro mě novinkou :-)

tak aniž bych četla příspěvky, tak mě taky hned napadlo, že je to to ono...:-8:-)). Bibi, kdo ví, na co myslíš při zdobení moučníků :-D:-D:-D

Holky s Váma je teda sranda. Já to čančala na celý korpus (sbíhající se čárky a mezi ně kopičky),ale nenapadlo mě, co vznikne až to nařežu. Tak je prostě nařezanej a není celej......to koukáte vite?!:-D:-));-)

No, Bibi, napadlo mne to samé, co papriku!:-8:-D:-)) Jak inspirativní!!!:-) Nicméně moc hezké a souhlasím s názorem www.toprecepty.cz;-)

Taky mě ten obrázek pobavil.Bibinka si vyhrála.:-D

K duplicitě reeptů: Myslíme si, že je lepší mít na Topreceptech více receptů, i když jsou si podobné, než méně. Přeci jen každá i drobná změna receptu jídlo trochu pozmění a je lepší, když si každý nvštěvník může vybrat z více variant receptu. Tím chci říct, že nevadí, pokud je zde recept podobný jinému a neradi bychom takové recepty mazali ;-)

Teda Papričko, úúúplně žasnu:-Onad Tvou obrazotvorností:-D Záleží na tom, z jakého úhlu se na to díváš a vidíš, mě to nenapadlo, namalovala bych cosi jiného, ale nejsem si jistá, jestli bys zase něco nevykoukala. Ale že si mě rozesmála, to se Ti teda fakt povedlo:-));-)

V první chvíli jsem si říkala: "Co to tam ta Bibi tou šlehačkou namalovala? Vždyť to vypadá jako ..." :-D:-D:-D Ale chuťově to bude určitě super. ;-)

to ze je to tu pod tymto nazvom si pamatam, ze uz niekto tu chcel salamandra vlozit a hella na to upozornila, ze je to uz 2x pod nazvom salamaoun.. bibi naloz s tym receptom tak, ako sama uznas za vhodne. ja tu ozaj nechcem robit arbitra...to ani nahodou

Výbušná, tak ho nechám asi vymazat že? Vidíš, zadávám název, zadala jsem všechny ingredience a nic mi to nenalezlo. To jsem z toho teda jelen....:-((

Tématické fráze:
buchta salamandr, směs na salamandr, salamandr buchta, zapečený salamandr, salamandr řezy, salamandr-recept, salamandr moučník, salamadr recept, kolač salamandr, moučník salamandr, salamandr pečivo, recept na rozpustenou heru, domaci salamandr, salamadr jidlo, pecivo salamandr, veprovy salamandr, salamndr, řízek salamandr, směs salamandr, salamandr vaření

Suroviny:
cukr písek, mouka polohrubá, voda, tuk hera, prášek do pečiva, kakao, vejce, smetana ke šlehání, cukr, kakao, čokoláda

Přidat fotografie receptu