Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se vyplatí nové chutě zkoušet.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 666 kJ / 2 071 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,28 g |
Tuky | 43,91 g |
Vláknina | 26,65 g |
Cholesterol | 601 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 334,43 g |
Postup přípravy
Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na větším slzičkovém struhadle. Krok 3: Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Krok 4: V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Krok 5: Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Krok 6: Uvaříme pudink ve 450 ml mléka dle návodu na obalu. Krok 7: Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Krok 8: Pečeme při 170 °C asi 60 minut.
Zveřejněno 12. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1MRo
Moje poznámka
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1MRo
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 22 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 31 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 36 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 53 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 53 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka s tvarohem,
žemlovka s tvarohem a jablky,
zemlovka s jablky a tvarohem,
jablková žemlovka s tvarohem,
jablková žemlovka s tvarohem,
zemlbába s pudinkem,
zemlbába s jablky a tvarohem,
žemlovka s pudingem,
žemlovka,
jablková žemlovka s pudinkem,
žemlovka s jablkama a tvarohem,
zemlovka s jablky,
pudinková žemlovka,
zemlovka s tvarohem a pudingem,
žemlovka s tvarohem recept,
babicovy dobroty žemlovka,
žemlovka s tvarohem jablky,
žemlovka spudinkem,
prakul+žemlovka,
prakul recepty jablková žemlovka
Suroviny:
rohlík,
mléko,
vejce,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
cukr krupice,
škrob bramborový,
pudink malinový,
cukr krystal,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
tuk
Komentáře (9)