Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se vyplatí nové chutě zkoušet.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 666 kJ /
2 071 kcal
Bílkoviny71,28 g
Tuky43,91 g
Vláknina26,65 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,38 g
Sacharidy334,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem.
Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na větším slzičkovém struhadle. Krok 3: Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Krok 4: V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Krok 5: Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Krok 6: Uvaříme pudink ve 450 ml mléka dle návodu na obalu. Krok 7: Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Krok 8: Pečeme při 170 °C asi 60 minut.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 12. 10. 2013

Poznámka autorky JanaB1

Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MRo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MRo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Já ten pudink nevařím, ale rozmíchám ho přímo do mléka, do kterého namáčím rohlíky nebo vánočku - krásně to ztuhne a propojí se....

simko.jit: Jsem ráda, že vám chutnala.

super receptík. zkusila jsem a bez pudinku už dělat prý nemám;-)

:yes::yes::yes:

Už od pátku přemýšlím,jestli dnes udělám palačinky nebo žemlovku....a je rozhodnuto.Díky:yes::yes:

S pudingem je to dobrota:-pJá ho dávám až po upečení navrch žemlovky;-)Dávám bodík:yes:

Jen si myslím, že na 6-8 porcí by to nebylo, pokud by to byl hlavní chod k obědu, tak max. 3 nebo 4 při menších jedlících.;-)

pěkné:-)

Dát do zemlbáby pudink mě nenapadlo:-8:-p

Tématické fráze:
žemlovka s tvarohem, žemlovka s tvarohem a jablky, zemlovka s jablky a tvarohem, jablková žemlovka s tvarohem, jablková žemlovka s tvarohem, zemlbába s pudinkem, zemlbába s jablky a tvarohem, žemlovka s pudingem, žemlovka, jablková žemlovka s pudinkem, žemlovka s jablkama a tvarohem, zemlovka s jablky, pudinková žemlovka, zemlovka s tvarohem a pudingem, žemlovka s tvarohem recept, babicovy dobroty žemlovka, žemlovka s tvarohem jablky, žemlovka spudinkem, prakul+žemlovka, prakul recepty jablková žemlovka

Suroviny:
rohlík, mléko, vejce, jablko, rozinky, skořice mletá, tvaroh ve vaničce, vejce, cukr krupice, škrob bramborový, pudink malinový, cukr krystal, mléko, máslo, cukr moučkový, tuk

Přidat fotografie receptu