Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 934 kJ /
1 896 kcal
Bílkoviny107,79 g
Tuky84,26 g
Vláknina89,42 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy134,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.

Zveřejněno 13. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBDz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBDz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

pěkné , určitě i chutné :-) :yes:

Zajímavě naplněné papriky :yes:

No, tohle je taky ten případ, kdy jsem něco ochutnala ve veřejném stravování a prostě to musela doma realizovat... Tohle je z baru s názvem Fresh papu, kde to mají všechno moc dobré, dělají sushi, burgery, gyros, saláty a hotová jídla hozená do cizokrajných chutí a nandají na talíř přesně to, co si člověk přeje...:-p

... kurňa a já si říkal už ve čtvrtek, že s tó cizrnó by to bylo betelný žrádlo :-D:-D:-D - krásně zpracováno- boduju. ;-)

Eli, zrovna jsem si v pátek říkala, že by nebylo marné zkusit plněné papriky, s tou cizrnou je to skvělý nápad, moc se mi recept líbí, pochutnala bych si hned;-):-p:yes:

Tématické fráze:
plněné paprikové lusky, paprikovy lusk, plneny paprikovy lusk, plněný paprikový lusk recept, plněný paprikový lusk - recept, paprikový lusk recept, paprikový lusk s masem, plněné paprikové lusky v troubě, paprikové lusky, paprikové lusky plněné, sekaná s cizrnou, plnene lusky, recept plněný paprikový lusk, paprykovy lusk, plněný lusk, plněne papriky mletým masem, paprikové lusky plněné masem, paprikovej lusk, plnený paprykový lusk, paprikoví lusk

Suroviny:
paprika čerstvá červená, maso hovězí mleté, cizrna, cibule červená, protlak rajčatový, česnek, smetana ke šlehání, pyré rajčatové, římský kmín mletý, koriandr, nať koriandrová, chilli paprika čerstvá, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu