Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované kuřecí prso s mrkvovým " zelím "

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 397 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny171,51 g
Tuky8,66 g
Vláknina19,68 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,18 g
Sacharidy63,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli. Krok 2: Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme. Krok 3: Zatím co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem. Krok 4: Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Krok 5: Těsně před dopečení přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.

Zveřejněno 14. 10. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kuřecí prso s mrkvovým " zelím "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qozR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kuřecí prso s mrkvovým " zelím "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qozR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Jan Nemec:Díky;-):-K

Je to bašta. :-p;-):yes::yes::yes::-*

Andrejko,
máš skvělé nápady, dokonale zpracované a na pohled k nakousnutí:yes:

ja0411:Jani, díky moc za zprávu a jsem potěšena, že vám chutnalo. Díky:-K

Andrejko,tak jsem vyzkoušela Tvůj recept a chci moc poděkovat:-!Bylo to výborný a rozhodně budu brzy opakovat:-K:yes::-!

planeta:, jarka skrobakova: Dámy, díky moc;-):-K

Krásný recept, moc se mi líbí to mrkvové zelíčko Andrejko. :yes::yes::-p:-p:-K

super,:yes::yes:

Daniella O.:Danielko, zdravím do zámoří:-K Tak to jsem moc ráda, že vyzkoušíš, snad budeš spokojená;-)

Andrejko, tento recept me mimoradne zaujal. Nikdy jsem takto mrkev nedelala. Urcite vyzkousim...;-). Nepreplacane a nenarocne na pripravu. Dekuji :-):-K:-K. Bodik uz leti:yes::yes::yes:

Všem, kterým se recept líbí a našli v něm něco nového, inspirujícího, moc děkuju;-):-K

:-p mňam, to je krásná kombinace:-K:-K

Rád vyzkouším:yes:jindra63@seznam.cz

hanes24::-D

Andrej to se ti zase něco povedlo :yes: V životě by mě nenapadlo takhle upravit mrkev :-) Moc pěkný recept a ta fotka! :yes::-K

|Bod je :yes:Dělám podobně a přece jinak. Peču společně s masem,podlévám hojně červeným nebo bílým, nedávám ocet a kromě kmínu hojně majoránky a čobrice a říkám tomu kuře v mrkvi. Chuť bude velmi podobná.Od té doby co mám cukrovku, tak vynechávám med, dá se to taky. Ať si tomu říkáme každý jak chceme, je to dobrota:yes::yes:
Když dusím samotnou mrkev, musím kořením přerazit její sladkost, aby dostala slaně pikantní chuť (jinak mně to připomene sladkou břečku ze školní jídelny). Ale proti gustu žádný dišputát.:yes::yes::yes: Reaguji, tak dlouze, protože mně by to určitě chutnalo i tak, jak je v recepisu, moje prndy si odmyslete:yes:

A-kucharka-Z:To Vám přece nikdo nebere, vařte si, jak chutná Vám;-)

1974andrea: No vidíte a já mám ráda dušenou mrkev přesně tak, jako Vy mrkvové zelí :-D.

A-kucharka-Z:Já takto ochucuji pouze zeleninu jako přílohové dušené zelí, např. z cukety, kedlubnu, hlávkového zelí nebo dýně. Mrkev dušenou mám ráda jen sladkou její přirozenou chutí;-)

1974andrea: No já právě opravdu naprosto totožně, proto mě to rozsmálo. Řekla jsem si proč ten ozvláštněný název :-)

A-kucharka-Z:Vy děláte dušenou mrkev takhle ochucenou? Já teda ne, nedávám tam kmín ani ocet a ani cibuli;-)

No prostě kuřecí maso napřírodno s dušenou mrkví :-D :-D :-D

1974andrea: mrkvovým zelím predsa...pre mňa neznáme.

magdalenka::-O A čímpak?

Všem děkuju za pročtení receptu a komentíky;-):-K

A zas si ma prekvapila...:-D:yes:

Jejda, to je nádherný receptík, wow:yes::yes::-K;-)

a do pihele tmavýho:-O tys to zas vytunila:-p kvůli tobě budu potřetí večeřet:-//
p.s.mrkvový zelo? co ty nevymyslíš? ;-):yes:

krása nesmírná a musí to být moc dobré :-p:-O:yes:

:yes::yes::yes:

líbí se mi konzistence mrkve :-) že není jak kaše :-P pochutnal bych si :) :yes:

Mrkev mám velmi ráda:-p a s kuřecím je to taková lehčí(tukově) varianta. I já mám k mrkvi raději brambory a nebo rozpek :yes::yes:

:yes::yes::yes: tak tohle vypadá úžasně :-p:-p. Vytisknuto a určitě vyzkouším :-):-K

Prima recept :-p a nádherné fotky ;-):yes::yes:

Tématické fráze:
kureci prsa recepty, jak upravit kuřecí prsa, jak upravit kuřecí stehna se zelím, kuřecí maso s medem, marinované kuřecí prso, marinovana kureci prsa, mrkvové zelí, kuřecí prsa s mrkví, marinované kuřecí prsa, marinovaná kuřecí prsa na medu, kuřecí prso recepty, marinované kuřeci, marinované pečené prso, kureci prsa s mrkvi na medu, plnena kureci prsa naprirodno, jak upravit dietně kuřecí prso, marinovaný kuřecí prsa, pečené kuře s mrkví a zelím, prsa naprirodno, kureci prsa naprirodno

Suroviny:
prsa kuřecí, omáčka sojová, ocet balsamiko, med, česnek, zázvor, chilli, sůl, mrkev, cibule, máslo, mouka hladká, kmín drcený, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu