Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PatrikChefLizoTomis PatrikChefLizoTomis

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: x

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut. Krok 2: Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit. Krok 3: Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá. Krok 4: V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré. Krok 5: Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme. Krok 6: Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme ( kvalitní sůl, a pepř 4barev - nejlépe z mlýnku ) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.

Zveřejněno 14. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpAk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpAk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Má to být teda steak, ze svíčkové? A do toho pyré se nedává ani kousek másla?

spagetka: Jééé jak se tam objevilo 80 to nevím co sem dělal no jo seděl na socialní síti :-D... pardon a děkuji za upozornění

Skutečně pečeš na 80°C? Asi utekla 1 před 8, viď? ;-);-);-)

Tématické fráze:
pyré z květáku, kureci steak s hraskovym pyre, jak uvařit zelený hrášek pyre, květák pyré recept, zelený květák pyré, recept na filet steak, jak dlouho vařit mražený květák, hovězí steak filet, hoveziho filet, puree z květáku, vepřové maso s hráškovým pyré, pepř 4barev, kvetakove pyre recept

Suroviny:
plátek hovězí, hrášek mražený, květák mražený, sůl, pepř, olej, voda, květ muškátový

Přidat fotografie receptu