Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uherská krkovice

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 227 kJ /
2 683 kcal
Bílkoviny173,20 g
Tuky196,04 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 712 mg
Sodík 800 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy47,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem. Krok 2: Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat, přidáme koření, nakonec maso. Krok 3: Orestujeme jej z obou stran, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Během pečení aspoň jednou obrátíme. Pečeme cca 40 minut. Krok 4: Pak odklopíme, popřípadě dolijeme vývar a pečeme ještě chvíli na barvu. Krok 5: Maso odložíme bokem, výpek necháme trochu zchladit a pak jej rozmixujeme, nebo propasírujeme přes síto a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Provaříme, můžeme dochutit citrónem a cukrem.
Vhodná příloha je houskový nebo bramborový knedlík, nevadily by ani brambory.

Zveřejněno 16. 10. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Recepty od Dony

Já jsem pochopitelně dělala z jednoho kusu krkovice a suroviny si zredukovala podle toho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherská krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Ln

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherská krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33Ln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

sikulka7:;-)

Skvělé. dobrota!!!:yes::yes::yes::-8

Mně to trochu připomíná Bratislavskou a tu mám moc ráda;-):yes:

Mně by moc chutnalo Jančo :yes::yes::-K:-p:-p

Dana61::-D:yes: Já taky. Doteď jsme sbírali jablka na kalvados, tak teprve něco vařím ;-)

No to bych si pocutnala:-p:yes::yes:

joj já má hlad:-D skvělééééé:yes:;-)

:yes::yes: hned bych si dala :-p:-p:-K

Už som takéto robila,viem že je to fakt dobré ;-):-p:yes:

Mít tohle na talíř:-8, to bych si pochutnávala:yes:

no to je krásná porce - a se sedmi:-D:yes:

Jani,podobně jsem dělala uzené maso,ale na sporáku pod pokličkou.Takže vím,že Tvá dobře vypadajíci dobrota byla opravdu moc fajn:-p:yes::yes:

tohle by mi určitě chutnalo:-p;-):-):yes::yes:

Jani, pěkná krkrovička, jen jsem se olízla, dala bych si ji a jak:-K;-):-p:yes:

Tématické fráze:
krkovice, krkovice recepty, uherská pečeně, uherská vepřová pečeně, recepty z krkovice, uherská krkovička, top recepty z krkovice, krkovice recept, recept na krkovici, krkonošská krkovice, uherská vepřová krkovička, krkovička recepty, krkovice na másle, recepty na krkovici, uherská pečeně recept, top recepty krkovice, top recept na krkovici, vyvar z krkovice, uherská vepřová, vepřová pečeně uherska

Suroviny:
krkovice vepřová, šlehačka, máslo, mouka hladká, cibule, celer, mrkev, petržel, rajče, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, paprika sušená sladká, sůl, citron, cukr, bujón

Přidat fotografie receptu