Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky s řípovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 340 kJ /
320 kcal
Bílkoviny18,94 g
Tuky15,81 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ňadra kuřecí naporcuji na řízky, naklepu – nerozbiju. Krok 2: Připravím si plnku. Uvařím řípu. Vkládám do vařící vody, aby se zavřela a neutekla z ní šťáva. Uvařenou, vychladlou postrouhám, stejně tak jablko a cibuli. Přidám ¾ mletých ořechů, osolim opepřím, zvláčním 1 – 2 polévkovými lžícemi oleje. Krok 3: Plnkou obdařím osolený kuřecí plátek, zavinu. Obaliím v trojbalu, když jsem do strouhanky přidal zbytek mletých ořechů. Krok 4: Smažím na oleji neb předem přepuštěném másle. Krok 5: Po té se na několik dní uchýlím do ústraní, dokaváde mé ruce nepřestanou připomínat Jacka Rozparovače.

Zveřejněno 16. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky s řípovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnyr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky s řípovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnyr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Závitek byl super:-p:yes:

gmptop:je pekné zachovať si nejaké sny...

rozmarynaH: S maminkou, roč. 1906, jsem chodil na "řípu", klátili sme "vořechy", česali "jabka" - a byla to krásná doba - na stará kolena na tom nebudu už nic měnit.

V kapsách svých, ano v nich,
zbylo pár snů klukovských,
ve kterých se vrátíš do dětství.
Kapsy hlubší, než já sám,
a já je mám a ukrývám
je právem sobectví.

;-) Mně se zase naopak líbí vořechy i řípa, je to milé připomenout si nářečí.:-K

rozmarynaH:Mě zas bouchly do očí ty " vořechy" :-D Milošku, trochu to počešti;-)

Miloši, oprav prosím slovo "řípa":-S na "řepa":-8. Děkuji

Pavla: Neviem, aká odroda červenej repy býva u nás v obchode. Kupujem akú majú a varím - ale spracúvam malé množstvá (1-2 kg). Lúpem pod tečúcou vodou - horúce bulvy, sťahujem rukami (bez rukavíc) veľké kusy šupy, nôž použijem len na dočistenie. Naozaj to farbí minimálne.
Miloško varí jednu bulvu - podľa receptu.

Magdalenka: Nevím, co máte za řepu vy, ale červená řepa opravdu barví, I TA VAŘENÁ!! ;-) Každý rok ji zaváříme, nakládáme do láku, a prostě barví. Uvařenou ji potřebuju oloupat, a nebýt rukavic, měla bych ruce opravdu dost zabarvený. Vím ale, že na to pomáhá citron nebo ocet, prostě ty ruce "nechat vyžrat" ;-)

magdalenka:To mi můžeš vykládat jak chceš, já vim že je mám krvavý a basta. Zrovna tak když dělám s rybama, kdybych měl desatery rukavice, tak budu chodit vzteklej, že mi smrděj ruce. Tudle mi děcka řekly, že bez toho by nebyly ani vánoce :-D

Miloško, nepreháňaj...:-)) uvarená cvikla skoro vôbec nefarbí - hlavne nie varená!

Pořiď si chirurgické rukavice ;-):-))

Tématické fráze:
řípa nářečí, tncz potraviny po kterých se stárne

Suroviny:
jablko, cibule, vejce, olej, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu