Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 lilek

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie983 kJ /
235 kcal
Bílkoviny20,68 g
Tuky16,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy1,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme. Krok 2: Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony. Krok 3: Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme. Krok 4: Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků. Krok 5: Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem. Vhodná příloha je chléb.

Zveřejněno 17. 10. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj experiment :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpzk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpzk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

1974andrea::-D:-D

Jana letos nelelkuje a lilkuje:-D Mám z tebe radost;-):yes:

jarka skrobakova:;-)

:-O:yes: super :yes::yes:

:yes::-p:-K:-K:-K

Pejli: To jsem moc ráda, že ti to chutnalo, příště na tebe zase budu myslet a trochu ti nechám :-)

Nemělo to chybu :yes:

snazilka::-8 díky, ne vždy se vyznám, fakt.;-)

srettka: Jako vždy jsi mne rozesmála;-)

Jo, jo. Když experimentuje někdo, kdo se ve vaření vyzná, takhle to dopadá - a já můžu jen žasnout... Tenhle um velmi obdivuji!!!:yes::yes::yes::-K

Jani, experimenty jsou nejlepší, nevíš nikdy, jak to dopadne a o to větší je pak to milé pohlazení,když to vyjde a je to dobroučké, lilek jsem dělala s čedarem, masem, houbami a vím, že je to lahůdka;-):-p:-p:yes:

srettka::-D:-)) super komentářek:-))

Hmmmm, vytuněný lileček:-p vyparádila si ho jako do Národního. kdybys mi dala kousnout...tak už bys asi nepotřebovala letos rukavice...ehm prstové rukavice:-8:-D:yes:

expert ne na stavební spoření, ale na krásné recepty se zeleninou;-):-):yes: moc povedený experiment:yes:;-):-K

Holky, já jsem snědla půl a dcera odpoledne taky půl. Strašně jí to chutnalo. Lilek je můj favorit, že se dá tak různě upravovat:-). Chutná mi víc, než cuketa;-).
Aničko, celé copánky jsme na horách obalovali, jako řízek. To byla taky chuťovka;-)

Jani,to vyzerá super :-p:yes: Ja sa tiež chystám nejak naplniť baklažány a moc dobre si ma inšpirovala :-K

Tématické fráze:
lilek recepty, plneny lilek, jak udělat korbaciky, korbáčiky recept, lilek recept, lilek plneny zampiony, korbáčiky, gorbaciky z uzeneho syra, recept na korbačíky, recepty gorbačiky, recept na lilek, domácí korbačíky, domáci gorbačíky recept, gorbačíky podle hrušky, lilek a žampiony, lilek s se žampiony, recepty z lilků, plněné žampiony, plneny lilek rajcata, domácí korbáčiky recept

Suroviny:
lilek, žampióny, cibulka zelená, rajče sušené v oleji, sýr korbáčiky uzené, vejce, olej olivový, pepř, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu