Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 015 kJ /
1 438 kcal
Bílkoviny104,35 g
Tuky100,53 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 5,15 g
Sůl13,00 g
Sacharidy25,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte probublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout. Krok 2: Přidejte zelené čili papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouhejte do pánve česnek. Promíchejte a zhruba minutu smažte. Přidejte zbytek koření kromě garam masaly, rajčata a dvě lžíce vody. Krok 3: Smažte, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidejte maso a stále jej míchejte a rozdrobte ho. Krok 4: Smažte ho dokud není hnědé/šedé a zcela rozdrobené. Poté přidejte půl šálku vody a vařte dokud není maso téměř hotové. Krok 5: Ke konci přidejte hrášek a nechte je společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypte garam masalou, čerstvým koriandrem a dobře zamíchejte.

Zveřejněno 23. 10. 2013

Poznámka autorky arrefeena

Používá se to jako hlavní jídlo k chebu nebo náplň do samosy nebo se to zapeče do chlebové placky. Tyto recepy plánuji pubikovat někdy později.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Zdravím všechny, já k rýži a jako náhražku curry používám tento kořen mletý: www.prodejbylin.cz/kurkuma_koren_mlety/index.html

Jana Remkova: proč to tedy všechno z top receptů zmizelo? :-((

ještě chci upřesnit, že keema s rýží se také dělá, ale jiným způsobem, jako rizoto. Až to budu vařit tak nafotím. :yes:

arrefeena: Máš velmi zajímavé indické recepty, jako mívala mishamant, která v Indii žila. Moc se mi to líbí:-)

Monika: když ho upravíte tak jak jsem říkala, tak úplně změní chuť. mimochodem manžel úplně jásal nad pita chleby které v česku prodávají v tescu. ty naše tady jsou odporné a i když mají dobré nán chleby v každém obchodě, tak jsou zase šíleně drahé

arrefeena: Já raději upeču domácí, mě ty kupované co u nás prodávají moc nechutnají, to se vůbec s domácím nedá srovnat. Jedině bych musela zajet do orientálního obchodu, tam mají dobré :-) Mě to připomělo Thajské KHAO PUD KRAPAO MOO, které se právě jí s rýží.
http://3.bp.blogspot.com/-X9PkCY3AwKk/T20oi_knCDI/...
http://www.flickr.com/photos/avlxyz/3469783353/

Jinak moc děkuji za rady :-K ráda vařím autenticky, tak jak se to má správně dělat a jíst.

Monika: když se nám s ním nechce dělat tak koupíme pita chleba, trochu ho navlhčíme, ohřejeme na pánvi a nakonec potřeme máslem nebo ghee. K rýži je to moc suché, leda byste nevyvařili všechnu tu omáčku :-)

arrefeena: Aha s chlebem, tím myslíte Naan ( ty světlé placky) a já myslela, že se to jí s rýží. Tak zkusím upéct chleba :-p

Zajímavé:yes::yes:

;-):-p:yes:

Určitě moc jedlé :yes:bod je :yes:

podle gusta žádný dišputát :-) ale musím se přiznat že k rýži jsem to nikdy nezkoušela, protože manžel by to tak nejedl. U nich k tomu musí být chleba a basta :-D

To vypadá nádherně :-p už to vidím s rýží u nás o víkendu na oběd :yes:

To by mi chutnalo :-p:yes:

Tématické fráze:
kari z mletého hovězího masa, indické mleté maso, maso na curry, mleté maso indie, indické maso, mlete maso indicka kuchyne, indiske chleba, keema recept, jehněčí maso recepty, recepty indicke kuchyne, mlete maso po indicku, recepty indické jídlo mleté maso, recepty indická jídla, indické recepty, recept keema, recept mleté maso, pokrmy z hráškem, recept na indicke samosy, keema, indická kuchyně diskuze

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, rajče, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá zelená, olej, hrášek mražený, sůl, římský kmín mletý, koriandr sušený, bobkový list, koření garam masala, kurkuma, chilli paprika čerstvá, cukr, koriandr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu