Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 950 kJ /
2 378 kcal
Bílkoviny91,96 g
Tuky33,67 g
Vláknina26,45 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy414,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Hovězí maso z vývaru nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Rýži opláchneme, dáme do nádoby, zalijeme vodou, přidáme kurkumu sůl a pod pokličkou dusíme podle návodu do změknutí. Krok 3: Cibuli oloupeme, necháme zesklovatět. Přisypeme očištěné a pokrájené houby, orestujeme, přidáme drcený kmín, pokud máme houby sušší, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, osolíme, opepříme a necháme vydusit. Krok 4: Nakonec vložíme k podušeným houbám kousky uvařeného hovězího masa, zamícháme a odstavíme. Krok 5: Houbovo-masovou směs smícháme s uvařenou rýží. Podáváme s japaleňos feferonkou nebo s jinou pikantní zeleninou.

Zveřejněno 24. 10. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Kurkuma patří ke zdravé výživě. Působí blahodárně na játra, žlučník a žaludeční stěny. Svádí boj s rakovinotvornými látkami a podle zahraničních výzkumů spolu se skořicí pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi. Přestože název působí cizokrajně, najdeme kurkumu v mnoha potravinách. Její jasně žluté barvivo se používá k barvení másla, pečiva, těst, sýrů, likérů, dřeva i látek. Má lehce nakyslou nebo nahořklou chuť, podporuje trávení a velmi dobrá kombinace je se zázvorem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBXY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

varilamyskakasicku::yes::yes::yes:

A-kucharka-Z: díky;-)

varilamyskakasicku::yes::yes::yes:

Děvčata a kluci děkuji za příjemné a i kritické komentáře k receptu, každá kritika člověka nakopne a posouvá Vás dál. Všechno, co se v životě zažije, ať už kladné nebo záporné, je v podtstatě užitečné. K těm, co sem vkládají často své negace, k tomu mohu říci toto. " Máš-li v sobě hněv, je to Tvoje věc, já Ti ho posílám zpátky"- razím heslo: "žít a nechat žít":-K

Teda lidi, Vy tady máte vážně STAROSTI....

rebeka: SOUHLASÉM. Nemám rád, když se něco zbytečně haní. Ani u nás v rodině není vždy shoda s určitým vařením. Každý dělá jinak -podle svého a chuti.
Když už mne něco naštve je, že se třeba někdo přihlásí ne na vaření,ale soutěže o jídle ,jako je např."Prostřeno" a pak nejí, sladkí,červené,maso vepřové ,nebo hovězí,saláty atd,atd. Jak může takový soutěžící něco hodnotit, když to neochutná, . Proč tam vůbec leze a nenechá místo těm co to zajímá a baví a rádi jí a ochutnají nové věci. Já se neodtahuji od ničeho a rád vše ochutnám,kromě pejska bych nemohl. Je to pro mne srdeční záležitost stejně jako bych měl jíst člověčí.

vím, že tento koment bude za chvilku smazán... ale opravdu nechápu, proč se u některých autorů mažou komentáře, já sice většinou negativní komenty nepíšu, to všichni ví, ale když má někdo k receptu výhrady, není mu něco jasné, nebo se mu prostě nezdá např. gramáž atd, komentář je napsán slušně, tak PROČ je smazán:-?:-?
pak se nedivím, že neregistr. píší, že se to tady kastuje... v tom případě mají pravdu:-//
hezký den:-K

www.toprecepty.cz: Dovolim si Vam oponovat, ale moje dva komentare, tykajici se pouze a jen receptu- tedy mnozstvi oleje a ryze, pouziti vody ci vyvaru, byly smazany. Neni to zadna tragedie, svet bude urcite fungovat i bez nich. Kdokoli trochu soudny a pri smyslech to pochopi sam, staci si precist recept. Kdyz korektne, tak vsichni, vcetne autorky receptu.

rebeka:;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jarda Kadic::-O:-O no, já teď pročítám recepty, a vůbec tomu nerozumím... to je jak u Chocholouška... kometáže nedávají smysl, asi tím, že některé byla smazány... u jiných receptů nevadí, že jsou tam komentáře, netýkající se receptů:-?

Jak to vidím,tak všichni autoři receptů jsou si rovni, někteří však rovnější.Klidně to můžete vymazat:no:

www.toprecepty.cz:I neregi Myšmaš, Simona Kučerová, já a další jsme psali k receptu připomínky, jak to vaříme my nebo jak bychom to vylepšily. To je snad taky k receptu. Ne vždy se musí se vším souhlasit.;-)

komentáře, které se týkaly pouze receptu jsem nesmazal
LH

www.toprecepty.cz:Můžete mi teda sdělit, proč byly smazané i komentáře, které se receptu týkaly? To si jen tak autor receptu může určit, které tam chce nechat a které smazat? No to už je teda vrchol tady :-!:-!:-!:no:

Dobrý den,
budeme opravdu moc rádi, když komentáře se budou týkat pouze receptů a ostatní si budete řešit jinde ( diskuze, soukromé vzkazy ) a nám tím necháte prostor pro práci na zlepšování stránek a nebudeme muset trávit čas mazáním příspěvků
děkujeme LH

Tématické fráze:
houbové rizoto s hovězím masem, žlučník a houbami, rizoto houbove s hovezim masem, rizeto s kurkumou, hovězí s kkurkumou, smazané rizoto, recept na hovezi rizoto, rioto s kurkuma, kurkumové recepty, recept na rizoto na žlučník, kurkumový knedlík, rizoto z kurmumy, rizeto z kurkumy, houbové rizoto s kurkumou, kurkumový likér, sladkí recepty, kurkuma ryzoto, houbové rizoto s hovězím, rýže s hovězím a houbami recept, kometaze

Suroviny:
rýže, houby lesní, olej, kmín drcený, sůl, pepř, kurkuma, cibule, maso hovězí na polévku, vývar

Přidat fotografie receptu