Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Půlnoční flamendr

Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová. Pokrm můžete podávat s chlebem, brambory, hranolky, nebo bramboráky.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 262 kJ /
1 975 kcal
Bílkoviny180,93 g
Tuky113,76 g
Vláknina23,12 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 734 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy48,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet. Krok 3: Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme cibuli, žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, chilli koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme. Krok 4: Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 25. 10. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Pokud spěcháme, můžeme použít tlakový hrnec. Protože je maso naložené, stačí vařit 10-12 minut a nechat dojít, dokud píst na hrnci nepovolí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Půlnoční flamendr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn4X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Půlnoční flamendr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn4X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

je potřeba tam dát ty houby? ovlivní to hodně chut? :) u nás je nikdo nejí..

AngelSarah: Samozřejmě, kdo je nemá rád, nemusí je dávat ;-)

Marie Švarcová 14. 10. 2017 18:58
:yes::yes::yes: to jsem často dělávala v mládí a vždy s úspěchem , dnes už neflámujeme ale rádi si to stejně dáme <3:-K

Marie Švarcová : Ani my už neflamujeme, ale sem tam si to dáme :-8

Nikina: Věčný problém našich poloviček, že?:-D

Jani to by mi doma neprošlo, drahá polovice nesnáší rajčata :-( Ale já bych si jistojistě pochutnala :yes::-K

Super, Jani!:yes::-p

:-p:yes:

hezká práce:yes::-):-K

:yes::yes::-p:-K

Lákavá dobrota:-p:yes::-K

Teda děvčata, dnes máte samé lahůdky:yes:

no právě jsem si říkala, že jsi dlouho nic nevložila a ono ejhle :-)):-)):-)).
Jako vždy to vypadá dobře, takže ukládám, jak jinak :-p:-p:-p:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
flamendr, hovězí flamendr, flamendr recept, půlnoční, recepty na flamendr, recept flamendr, recept na flamendr, nejlepší flamendr, flamender, flamendr z hovězího masa, flamendr recepty, vynikajici flamendr, flamendr s bramboracky, flamendr videorecept, flamendr se žampiony, půlnoční maso, top recepty flamendr, vepřový flamendr, recepty flamendr, flamedr

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř mletý, česnek, olej, cibule, žampióny, paprika sušená sladká, vývar masový, protlak rajčatový, kmín drcený, chilli, kapie sterilovaná

Přidat fotografie receptu