Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletá kapie s česnekem

Domácí pastu z kapií, vypěstovaných na zahrádce, využijete při dochucování spousty pokrmů, které jsou připravované s paprikou, ať už do gulášů nebo dršťkové polévky. Pasta tak pokrmům dodá ten správný šmrnc.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 15 min

90 min (75 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 108 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny37,00 g
Tuky55,10 g
Vláknina72,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,13 g
Sůl22,50 g
Sacharidy190,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, i blánu na žebrech a oloupeme česnek. Kapie a česnek umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Krok 2: Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme. Krok 3: Kapii s česnekem naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah celý zalitý. Krok 4: Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům. Krok 5: Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut. Krok 6: Jednu dávku můžeme udělat i s feferonkami. Pastu používáme na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhý gulášů.

Zveřejněno 27. 10. 2013

Poznámka autorky JanaB1

Při použití na přípravu pokrmu ze začátky jídlo méně solíme. Přidáváme většinou ke konci vaření. Nabíráme pouze čistou lžičkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletá kapie s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyY4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletá kapie s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyY4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pokud máte rádi česnek, tak dejte i více. Já dávám český, čínského by jste potřebovali mnohem více, ale záleží kolik kdo rád. Dávku s feferonkami dělám a dávám hlavně do guláše. Někdy přidávám i trochu do dušeného masa, pro chuť i barvu. Ze skleničky nabírám vždy čistou lžičkou a otevřenou uchovávám v chladničce. Nejvíc mi chutná se slunečnicovým olejem.

Něco podobného jsem už kdysi dělala, máme tyhle polotovary rádi a ve sklepě je pak v zimě jak když najdeš :-p:yes::yes:

Jestli tady ještě budu, tak oříští rok určitě udělám:yes::yes:

No, tak to si na stopro udělám. Takové dobroty mám doma ráda v zásobě:-)

hm, tohle neznám - mletá kapie, vypadá to dobře a chutně ;-):-p

Tématické fráze:
semena cervena kapie, jak vypadá kapie, co udelat s kapiji, co s červenou kapii, paprika kapie pomleta-, co udelat z kapie, kapie česnek, co udělat skapii, použití červené kapie, semena kápií, kapie jak vypada, kapie v soli, paprika pomleta naložena v oleji, použití kapií, naložené červené kapie s tymianem, pomleté feferonky česnek olej, nakládané kapie s feferonkami, naložená mletá kapie, kapie, mletá kapie naložená v soli

Suroviny:
kapie červená, česnek, sůl, olej slunečnicový, olej slunečnicový, feferonka

Přidat fotografie receptu