Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojmo

Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, která vykouzlí úsměv na tváři každého strávníka. Tradiční česká kuchyně má zkrátka své kouzlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na růžové cibulce z obou stran. Krok 2: Takto opečené maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme hladkou moukou. Krok 3: Pořádně provaříme a nakonec orestujeme na oleji na kostičky nakrájené okurky, které přidáme do omáčky. Jako příloha je vhodná rýže.

Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 3. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojmo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Z9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojmo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Z9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Většinou dělám z vepřového masa s rýží. Je to dobrůtka 😊

Janka ďakujem výborné ;-)

ladoprasek: to mne moc těší :-K

Alena: presne tak ja to milujem už od čias školskej jedálne fakt to robili výborne, a môžem povedať že ta ryža k tomu je super, inú prílohu si neviem predstaviť.

No nevím já dávám do znojemské omáčky ještě trochu hořčice a vejce uvařené na tvrdo. Takhle mi to přijde, že to bude docela bez chuti 8-(

Silvie: Bez chuti rozhodně ne :-). Vajíčko přidávám do Bratislavy, ne do znojemské, ale každý jsme zvyklí jinak. :-p

Zobrazit starší odpověď

Marie Švarcová 15. 2. 2017 18:15
:yes::yes::yes: také máme Znojmo rádi <3

Marie Švarcová : :-K

Snehura: díky:-)

Znojmo nemělo chybu:yes:

Jenny:;-)

:yes:;-)

Evi díky moc!!! :-p

Moc dobré:-ppřidala jsem fotečku a:yes:+19

Pravá znojemská omáčka je opravdu hovězí maso na omáčku s přidáním sladkokyselých okurek.;-):yes:+1
Pokud dáte ještě uzeninu nebo vejce už se nejedná o znojemskou omáčku.Jistě Vám jídlo chutnalo i tak.;-)

dobrutka:-)

No jo znojemskou to doma můžem.:-p

Irisko, super! A děkuji za fotku!;-)

Tématické fráze:
znojemská omáčka s vajíčkem a okurkou, znojmo omáčka, omáčka znojmo, hovězí znojmo, pravá znojemská omáčka, znojemská omáčka s vajíčkem, znojemská omáčka s vajíčkem a salámem, znojemská hovězí omáčka, jak uvařit znojemskou omáčku, top recepty, jaké maso na znojemskou omáčku, pravá znojemská pečeně, znojmo omacka recept, znojemská omáčka z vepřového, znojem omačka, prava znojemská omáčka recept, hospodska znojemska omačka, znojemska recept, omáčka s vajíčkem a okurkou, znojemská omáčka top recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, olej, sůl, pepř, okurky sterilované, mouka hladká

Přidat fotografie receptu