Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojmo

Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, která vykouzlí úsměv na tváři každého strávníka. Tradiční česká kuchyně má zkrátka své kouzlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na růžové cibulce z obou stran. Krok 2: Takto opečené maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme hladkou moukou. Krok 3: Pořádně provaříme a nakonec orestujeme na oleji na kostičky nakrájené okurky, které přidáme do omáčky. Jako příloha je vhodná rýže.

Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 3. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojmo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Z9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojmo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Z9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Většinou dělám z vepřového masa s rýží. Je to dobrůtka 😊

Janka ďakujem výborné ;-)

ladoprasek: to mne moc těší :-K

Alena: presne tak ja to milujem už od čias školskej jedálne fakt to robili výborne, a môžem povedať že ta ryža k tomu je super, inú prílohu si neviem predstaviť.

No nevím já dávám do znojemské omáčky ještě trochu hořčice a vejce uvařené na tvrdo. Takhle mi to přijde, že to bude docela bez chuti 8-(

Silvie: Bez chuti rozhodně ne :-). Vajíčko přidávám do Bratislavy, ne do znojemské, ale každý jsme zvyklí jinak. :-p

Zobrazit starší odpověď

Marie Švarcová 15. 2. 2017 18:15
:yes::yes::yes: také máme Znojmo rádi <3

Marie Švarcová : :-K

Snehura: díky:-)

Znojmo nemělo chybu:yes:

Jenny:;-)

:yes:;-)

Evi díky moc!!! :-p

Moc dobré:-ppřidala jsem fotečku a:yes:+19

Pravá znojemská omáčka je opravdu hovězí maso na omáčku s přidáním sladkokyselých okurek.;-):yes:+1
Pokud dáte ještě uzeninu nebo vejce už se nejedná o znojemskou omáčku.Jistě Vám jídlo chutnalo i tak.;-)

dobrutka:-)

No jo znojemskou to doma můžem.:-p

Irisko, super! A děkuji za fotku!;-)

ZNOJMO bylo opravdu moc, moc dobré. Přidala jsem jenom jednu nožku párku, která se v lednici samotná bála. A měli jsme to s haluškami. :yes: Přidávám bodík +

Fantazii se meze nekladou, Vašku!:yes::-))

Dovaříno.Moc se mi to povedlo. Jen se tetelím a sklídím pochvalu. Ale stejně jsem něco provedl. Dělal jsem v papiňáku a téměř maso rozvařil a při vyndavání jsem musel dávat sakra bacha(ale to neva, on si to zadek přebere HI HI). Nezlob se, ale trochu jsem experimentoval, ale myslím k lepšímu. (Alespoň podle mne a ženy).Maso osolím a opepřím a obalím v mouce (PH) a z obou stran opeču zprutka na oleji.Maso vyjmu.Do oleje jsem přidal sádlo a dal cibulku dosklovata a přidal PH mouku. Udělal troch tmavší jíšku(nespálil)a zalil vodou a přidal Masox. Rozmíchal a vrátil maso.Udělal doměka.Maso vyjmul, přidal lžíci plnotučné hořčice a vsypal nahrubo nastrouhané okurky. Vmíchal asi 1/2 kelímku zakysané smetany a dochutil. Odstavil.Vmíchal nasekané natvrdo uvařené vejce a vrátil maso.Spolu s houskovým knedlíkem to byl luxus.Škoda, že nemám foťák. Tak úříště. Ahoj Václav.

Jarka: určite recept vyskúšajte,,ja ho poznám už roky pod názvom znojemská roštenka,,,,je to fantázia tie chute keď sa spoja,,,,nevesta ju miluje

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vašíku, tak ať chutná, pak dej vědět a díky za bodík!:-)

Jani je vybráno. Budu dělat tvoje "ZNIJMO" ale od všeho trochu. A tak tam použiju vychytávku od Babinky a nastrouhám tam nahrubo vařené vajíčko a zblajznem to s houskovým knedlíkem. Dělat to budu už navečer a jak mám zkušenost s omajdama, zejtra bude perfektně rozležené. Dnes byo ražničí a brambor a v neděli bude kuře, zase s bramborem. A ty máš sice opožděně ale přece +bodík.

Jiřko, Bibi, díky!!:-)

Jiřinko, taky znojmo dělávám s knedlíkama a navíc si uvařím vajíčko na tvrdo a nastrouhám ho do omáčky. Tahle omáčka je opravdu moc dobrá:-p a tak dávám boďana:yes:

Dneska jsem dělala znojemskou z vepřového masa a byla jsem překvapená jaké je to výborné :-p:-p,všichni jsme si pochutnali :yes::yes::-D

Díky za plusíky, holky, moc se mi nepovedla fotka:-//

Jani, znojemskou taky dělám :yes:

Taková hospodská klasika!;-)

Jani, to znám - s našimi domácími okurkami to nemá chybu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
znojemská omáčka s vajíčkem a okurkou, znojmo omáčka, omáčka znojmo, hovězí znojmo, pravá znojemská omáčka, znojemská omáčka s vajíčkem, znojemská omáčka s vajíčkem a salámem, znojemská hovězí omáčka, jak uvařit znojemskou omáčku, top recepty, jaké maso na znojemskou omáčku, pravá znojemská pečeně, znojmo omacka recept, znojemská omáčka z vepřového, znojem omačka, prava znojemská omáčka recept, hospodska znojemska omačka, znojemska recept, omáčka s vajíčkem a okurkou, znojemská omáčka top recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, olej, sůl, pepř, okurky sterilované, mouka hladká

Přidat fotografie receptu