Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje domácí kaiserky

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min Plus kynutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, Plus kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 412 kJ /
2 250 kcal
Bílkoviny73,56 g
Tuky40,73 g
Vláknina22,76 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,51 g
Sacharidy385,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto. Krok 2: Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky. Krok 3: Bochánky přemístíme na plech s pečícím papírem a necháme 10 minut kynout. Krok 4: Tvořítkem na kaiserovky vytlačíme hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obrátíme dekorem dolů a necháme dalších 15 minut kynout. Obrátíme zpět, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 220°C asi 10 minut.

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Recept jsem opsala z papíru, na kterém byla připevněna raznice na kaiserovky. Je trochu upraven. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem ji nahradila žitnou moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje domácí kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omEL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje domácí kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omEL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Petra Dvor.: to jsem ráda, žeb chutnaly;-)

Výborné, hned zmizely<3

alka:Do těsta se vejce nedává:-O, ale chbí mi tam vejce na potření kaiserek. Děkuji za upozornění, doplním:-K.

Neschází tam vejce?:-)

Acraj:Sladěnku nebo také Sladovit prodávají v prodejnách zdravé výživy -viz . příspěvek níže:-K. Obojí lze nahradit medem:-O.

Sladěnku seženeš ve zdravé výživě, jedná se o sladový výtažek. Prodává se i pod jinými názvy.

Kde seženu "sladěnku" ? Čím ji mohu nahradit???:-?

cathleen:Ne ze spodu je jen slabě vidět rýhování. Ale mě se kaiserovky moc nepovely, mám je "roztlemené":-D.Dlouho mi kynuly otočené rýhováním nahoru- trouba byla plná:-O. Příště si budu muset udělat lepší harmonogram prací:-)).

Vladi, paráda!:-K:yes: jen se zeptám - pokud kaiserku narazíš jen 2 mm nad povrch stolu (podložky), je pak po upečení rýhovaná i zespoda? http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0054/podmasl...
Já je totiž narazím až k podložce, vlastně je jakoby překrojím tak, že zůstanou taktak spojeny.

Týý jo!! Dobrý postřeh, kde všude se dají najít recepty!:-)):yes:

Tématické fráze:
kaiserky z domácí pekárny, kaiserky z žitné mouky, zitne kaiserky, recepty od tescomy, jak udělat kaiserky, recepty z tescomy, recept na kaiserku, ricottové kaiserky, kaiserka recept, kaiserky recept, čím nahradit sladěnku, recept na kaiserky, jak udelat kaiserku, kaislerky, pecene kaiserky, nejlepší kaiserky, recepty tescomy, kaiserky, tescoma recepty, zdrave domaci kaiserky

Suroviny:
mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka žitná, máslo, sůl, droždí, cukr, sladěnka, vejce, mák, semínka slunečnicová, semínka sezamová, semínka lněná

Přidat fotografie receptu