Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka šup-šup

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

dle strávníků

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 248 kJ /
298 kcal
Bílkoviny22,68 g
Tuky19,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy8,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažíme cibulku. Pak přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a společně ještě chvilku smažíme. Krok 2: Pak zalijeme vodou, přidáme zeleninový masox a povaříme. Krok 3: Přidáme dětskou krupičku, ale jen tolik, aby z toho nebyla kaše a na závěr přidáme rozkvedlaná vajíčka. Vaříme, než se vajíčka zdrcnou. Krok 4: Přidáme sůl a maggi dle každého a na závěr vložíme petrželku.

Zveřejněno 10. 11. 2013

Poznámka autorky savlinka

Tato polévka mě napadla v týdnu, ale určitě ji už někdo tak dělá, tak se těším na to, jak mě budete kamenovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka šup-šup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nln5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka šup-šup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nln5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Po dlouhé době tato polévka:-K

savlinka: Jani, tuto polévku také dělám, jen krupičku smíchám s vejcem, je výborná, manželova nejoblíbenější. Díky za připomenutí.

Tak dnes jsem jí opět vařila,ale přidala jsem sušené houby,které jsem také smažila na másle a na konec jsem dala česnek;-)

savlinka::-K

Anna Kocikova:Aničko to jsem ráda,že chutnala a děkuji za fotky;-):yes:

Janinko,bodík i komentář šel už hodně dávno;-)Tak teď jen fotky:-))
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádky:-)Dnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.

Mi je jedno, kolikrát tu podobný recept je. Vyberu si podle surovin, které mi vyhovují (cibule/pórek) a přečtu si případné tipy v komentářích, u každého receptu jsou jiné. :yes:

Jaký název, takový recept...
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť :-))

casino: Kdyz tuto polevku varis opravdu jenom z mrkve, musis pridat ten zeleninovy "masox", coz ovsem neni masox, ale jenom zelenina. Jinak by to bylo moc sladke a tim padem uz vubec nemusim pridavat sul!! Varim ji jenom z mrkve jak je to v puvodnim receptu od Savlinky, a kdokoliv tuto polevku u mne jedl si moc pochvaloval. Dokonce i moje tchyne!!

Savlinko, tuto polevku jsem udelala pred 2 tydny a zitra na ni jdu zas. Je velice dobra. Moje mamka pouzivala i celer i petrzel koreny a mouku smazila se zeleninou a pak tam jeste vrzla vajicka. Pak teprve zalila vodou. Ale tvoje je lepsi, mnohem min prace; tady taky vzdycky nesezenu korenovou petrzel a ke konci zimy uz ani celer. S tou cibuli je to vyborne; ja kdyz se to hodi do jidla pridam troche zeleneho z porku abych mohla memu muzi rici, ze tam neni cibule, ale porek. On totiz "neji" cibuli. Nevim kam si mysli, ze ta cibule, kterou mi nekdy i sam koupi, odejde. 44 let manzelstvi a stale ho musim sidit. Mamka taky osmazila vlocky na zahusteni, ale mne nejvic chutna ta krupicka. Taky to nema tolik omastku (masla, oleje..)Uz se mi sbihaji sliny, nejradeji bych polevecku sla varit hned, ale uz jsou skoro 3 hodiny rano, tak se na to jdu vyspat!! Posilam aspon 10 bodiku!!:yes::yes::yes::-K:-p

Jitkas: tak si vzpomínám, že jí maminka také říkala milionová :-p a byla moc dobrá. Časově náročná mi nepřipadá.
Majka8: ;-) polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.

rozmarynaH:;-):yes:a já klidně dva talíře:-*
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená:-p:yes::-K

Vaclav Fronek: Kdyby se jednalo o zamenu napr. cibule v cibulovem kolaci za porek, tak mate uzcite pravdu, tam porek dela rozdil. Tady se jedna o porek(10cm) a k tomu vareny. Dejme tomu, ze uvarite gulas podle zdejsi receptury, jen na jeho ozdobu pouzijete misto syroveho porku cibuli. Doufam, ze ho date do podobnych s tim, ze, bud mate cibuli radeji a nebo jste doma nemel porek. Ale recept je preci porad stejny. A ten, i kdyz dan do podobnych, muzete v pohode zhlednout v sekci "Nove fotografie receptu", tim padem si ho pripomenete a obnovite pamet a treba i uvarite. Alespon tak to vidim ja a proto si myslim, ze tato polevka patrila do podobnych.

Jani, já bych kamenem nehodila, já jsem pacifista a raději bych si dala talíř té dobré polévky :yes::yes:

Jitkas: Je vcelku pravda, že spousta receptů , zvláště těch tradičních se od sebe liší jen někdy velmi malými rozdíly i když podle mne cibule v jídle má zcela jinou chuť než pórek. Stejně jako někdo dává pár kroužků cibule na guláš, ale u nás když se dává tak pouze pórek, je jemnější a tolik nečpí a snášejí ho za čerstva i děti,což je toto dost významné. A ještě maličkost. Jesliže se některý recept po určité době objeví téměř stejný, jsem i za to rád ,protože si nějaké jídlo rád připomenu.

maris:Tak Jana. B. si asi jen špatně přečetla postup, to se stává;-)

1974andrea: jj, tady se nedělá jíška:-)

maris:Já vím, ale tady se vejce jenom rozmíchá v hotové polévce, nedělá se vaječná jíška, ani z krupičky;-)

1974andrea: tato je " krupicová s vejcem ":-))

Jana.B.:To je ale trošku jiná, tyhle polévky, co popisuješ, tady najdeš nejspíš podle názvu s " vaječnou jíškou". Tady je postup jiný;-)

Moje babička jí říkala "kudlánková". Dělala ji trochu jinak - do horké máslové jišky zamíchala syrová vajíčka a nechala je "zdrcnout",
pak to přidala do vývaru k zelenině a nechala chvilku povařit.:-p

:-p:-p také občas dělávám, máme ji moc rádi :yes::yes::-K

Polevka urcite vyborna, jen konstatuji, ze uz tu je x-krat. Jeden z typickych prikladu "Recepty - nerecepty". Skoro autenticka - autor Bibinka, je dole v podobnych (pod Tvym receptem). Rozdil je jen v pouziti cibule (Bibinka dava porek). Myslim, ze ji stacilo dat do podobnych pod recept Bibinky s upresnenim, ze jsi pouzila cibuli. Neni to "rypani", ale nezda se mi, ze zamena 10cm porku za jednu cibuli dela az takovy rozdil, ktery totalne urci "charakter" polevky. Jinak ji mam strasne rada, jen davam i ostatni kor.zeleninu a krupicku osmahnu. Trochu vice casove narocnejsi, takze ne uplne sup-sup.

Dneska byla k obědu;-)Dělávala jsem jí už předtím než jsi vložila recept;-)Máme ji rádi a dávám bodík:yes:

U nás taky děláme a taky říkáme "Zeleninová-slepičí",protože osmažená nastrouhaná mrvička spolu s máslíčkem nadělá na vrchu nádherná žlutá oka. Je fak moc rychlá a dobrá i bez vajíček. Třeba jen se smaženými krutonky. To stojí za +bodík 11

Naše babička jí říkávala falešná slepičí. Já ji teď vařím vnučám a taky ji mají moc rády.:-p:-))

máme ji rádi:yes::-D

savlinka:Tuhle polívku můj chlap zbožňuje,vždy když se zeptám jakou polívku mám uvařit,tak řekne "tu od babičky,zeleninovou":yes:Taky ji někdy dělám z mrkve,petržele a celeru+zeleninový bujon,zahustím osmaženou krupičkou a do toho vmíchám vajíčko,rozmíchám a vhodím do polívky,taky dobré.Máme rádi naprosto jednoduché polévky,hlavně když tam neplavou mastné oka,to fakt nemusíme.

Polévce říkáme : "Naše rychlá barevná polívčička",je doma moc oblíbená;-):-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Babička jí říkávala miliónová:-), ne že by přišla tak draho, ale kvůli "milionu" teček krupiček:-D

:-) To jsem vařila ,když byly děti malé, dcerka říkávala pukličková ( krupičková ) :-)):-)) polévka :-D:-D díky za připomenutí . :yes:

Tématické fráze:
milionová polévka, jakou polévku uvařit, jakou uvarit polevku, polevky recepty, krupičková polévka, polévka milionová, bezlepková polévka z německa, polevka sup sup, jakou polevku, recepty polévky, kudlanková polévka, krupičková polévka s vajíčkem, polevka krupičkovà milionová, jakou polivku, šup šup polévka, jakou uvarit polivku, krupičková zavářka do polévky, polevku, hledam recep na krupicovou polevku, polévky recept

Suroviny:
máslo, cibule, mrkev, masox, sůl, maggi, krupice dětská, vejce, petrželka

Přidat fotografie receptu