Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 163 kJ /
1 473 kcal
Bílkoviny93,51 g
Tuky61,36 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy94,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat. Krok 2: V kastrolu rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu. Krok 3: Pak přidáme i pokrájenou cibuli. Následuje koření, které dáme do čajítka nebo látkového měšce. Lze použít pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou. V tom případě už dáme jen jalovčinky. Přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu. Přisolíme. Vlijeme ocet a necháme odpařit. Krok 4: Mezitím na pánvi opečeme maso, které rovněž osolíme. Krok 5: Když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. V průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem. Krok 6: Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a zapracujeme do něj lžíci hladké mouky. Krok 7: Měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo. Necháme probublat. Krok 8: Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme. Krok 9: Zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme. Krok 10: Jako příloha se hodí např. krupicové noky z odpalovaného těsta.

Zveřejněno 13. 11. 2013

Poznámka autorky rebeka

Insipraci jsem čerpala na internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGXA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGXA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Dělám to skoro stejně a je to opravdu výborné. Kance mám vlastního.:-D

Jen mít toho kance, nádhera jako vždy:yes::yes:

mlsoun: Mně by stačil i mrtvý ! Kančí sežráno ,tak se sem chodím jenom podívat !

:-):yes:

Bude k nedělnímu obědu, to bude dobrá varianta s povidly. Jen ten balzamiko vynechám.

Ale moc hezký recept.

Achchch:-*Jak já bych si dala:-p:yes::-K

Tož to ja. To bych si dal dieta nedieta. Musím se jít projít, abych došel na jiné myyšlenky:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

to opravdu nemá chybu:yes::-D mňam:-p

Krásný moc. Zvlášť ty brusinkové bobánky.:-));-) A bod.:yes:

:-p:yes::yes:

to vypadá moooc dobře:-p:-p.Bivoje který by donesl domů živého kance,už ženská nenajde.

Přepychový recept, krásně naservírováno a nafoceno :yes::-K. A ty noky, ty teda jsou :-!:-!:yes::yes::-K:-p:-p:-p

To vypadá úchvatně Nadi,krása na talíři a s kancem ještě:-D;-):-p:yes:

Teda Nadi, to je zase skvost:yes::yes: Tak pan primář, jo:-?:-? :-? nám většinou nosí divočinu Ježíšek:-D:-D:-D:-D

Tak to je v našem zdravotnictví dobře, když pan primář nosí sestřičce kance, aspoň po této stránce ;-):-). Nadi, zrovna mám kousek v mrazáku, pan domácí si ho koupil na guláš, ale asi bude takto, máš úžasně navařeno ;-):-K:yes:+ 9:yes:

Tématické fráze:
kančí ragů, kančí ragů na víně, kančí ragů recept, recept na kančí ragů, kančí ragú recepty, kančí maso s brusinkovou omáčkou, kančí maso recepty ragú, recepty kančí ragů, kančí s brusinkovou omáčkou, kančí medailonky s brusinkovou omáčkou, kančí s brusinkami, kanči recept, maso s brusinkovou omáčkou, ragu z kance, kanci na cerno, ragů z divočáka, ragu z kanciho masa, kanci na brusinkove omacce, kančí ragů se zeleninou, kanec s brusinkovou omáčkou

Suroviny:
maso kančí, mrkev, petržel, celer, cibule, marmeláda brusinková, povidla švestková, cukr třtinový, ocet balsamiko, jalovec, pepř černý, bobkový list, koření nové koření, rozmarýn, tymián, olej olivový, máslo, mouka hladká, víno červené, smetana na vaření, sádlo, špek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu