Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z předsmaženého rybího filé

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jiko55

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 983 kJ /
474 kcal
Bílkoviny14,30 g
Tuky3,42 g
Vláknina11,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 942 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy92,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme v hrnci pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Zalijeme cca 1,5 L vody, přidáme vegetu, bobkový list, nové koření, špetku soli, špetku mletého pepře a celý pepř. Krok 2: Přidáme celý obsah balíčku předsmaženého filé (ve strouhance) a šťouchadlem na brambory jej v hrnci rozdrtíme. Krok 3: Povaříme asi 20 minut a mezitím si připravíme z másla a hladké mouky středně tmavou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Krok 4: Krátce povaříme, zjemníme cca 2dcl mléka a dochutíme polévkovým kořením, utřeným česnekem a petrželovou natí. Krok 5: Úplně nakonec přidáme špetku muškátového květu. To vše už bez vaření. Podáváme s na kostky nakrájenou a osmaženou žemlí, či rohlíkem.

Zveřejněno 14. 11. 2013

Poznámka autora jiko55

Polévka je velmi chutná a nechá se použít i jako náhražka rybí polévku při štědrovečerním menu.

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z předsmaženého rybího filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33BA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z předsmaženého rybího filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33BA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jiko55, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)

jiko55: Ovšemže, stejně tak slouží ke komentářům k uváděným receptům ;-) Nehádám se, jen jsem napsala svůj názor na recept.

Pro Žížalu:
Předpokládám,že tento blog slouží k uvádění různých receptů a je na každém,kdo je chce použít,který z nich si zvolí.V žádném případě Vás k tomu,abyste tuto polévku vařila nikdo nenutí, i když připomínky akceptuji.
Pokud sem někdo vloží recept na polévku ze starých bot,tak ať si ji dle svého uvážení uvaří kdokoliv bude chtít.

jiko55: Asi mám jiné chutě :-) To bych raději uvařila jen zeleninovou polévku.

myslím si totéž,co žížala...:-S

K uvaření polévky mne vedla skutečnost,že jsem na jinou polévku v dané době neměl po ruce žádné suroviny,krom zmíněného filé.Trochu jsem experimentoval a výsledek byl chutný,přičemž strouhanka trojobalu polévku částečně i zahustila.Suhlasím však s názorem,že z klasického (neobaleného) filé jsou náklady nižší a výsledek možná i lepší.Chápejte to tak,že můj recept je jako jedna z dalších,možností jak uvařit polévku s rybí chutí.Co se týká éček,jde spíše o návyk tato dochucovadla používat a jistě nejsou podmínkou,ani hlavní složkou polévek.Z řetězcových prodejců potravin lidé konzumují daleko horší blivajzy.

Já mám dotaz: co Vás vede k tomu, vařit polévku z nějakého předsmaženého filé? Je o dost dražší než běžné, v obalu je několik zbytečným éček navíc, o lepší chuti velmi pochybuji, ale tu nemohu posoudit, protože takové věci nekupuju. Proč neuvařit polévku z normálního mraženého neobalovaného filé? Když si odmyslím tu vegetu a polévkové koření:-8, tak s použitím normálního filé by mohla vzniknout velmi chutná polévka ;-)

Nějak si neumím představit tuto polévku na štedrovečerním stole.
:-O

Tématické fráze:
polévka z rybiho filé, stedrovecerni polévka, polevka z file, polevka z rybiho file recept, štědrovečerní polévka z file, filé vitastar, nahrazka rybi polevky

Suroviny:
filé, máslo, zelenina kořenová, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, česnek, vegeta, mouka hladká, květ muškátový, sůl, pepř, mléko, nať petrželová, rohlík

Přidat fotografie receptu