Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní rillettes

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniela B

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 802 kJ /
11 664 kcal
Bílkoviny200,40 g
Tuky1 190,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží. Krok 2: Dáme konfitovat do trouby 5-8 hodin na 80-100°C. Oddělíme veškeré maso od kostí do misky, přidáme trochu sádla z výpeku a maso rozmačkáme vidličkou, až vznikne jemná pomazánka. Vložíme do sklenic nebo misek, dolijeme výpekem a dáme vychladit.

Zveřejněno 17. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OklR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OklR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Famózní.

Děkuji všem za bodíky, z vepřového masa dělám rillettes už dlouho, v pěkných miskách se hodí jako pozornost nebo dárek. Ani nevím, kdo mi vnuknul nápad udělat rillettes z kachny, ale nápad to byl dobrý.
Bibinko, krajíček dostal každý, kdo šel okolo, všichni chválili, ale do Ostravy to máš dost daleko...

Daniela B: Kolik toho tymiánu dáváš, bobkový list 1 kousek ?

ajajaj Danielko, taková pochoutka a já jí snad přehlédla;-) Ještě že existují náhodné recepty, kterým blahořečím:-) Máš 13.bod:yes: Nebyl by jeden krajíček namazaný:-?asi ne, já si to myslela:-(

wau, toto vypadá čertovsky:-p manžel by zamlaskal;-):yes:

hanes24:udělej a žlučník ti bude referovat jaká to byla dobrota:-D

Dělala jsem z vepřového i z králíka, tak proč ne z kachničky. Na každý pád je to delikatesa ráno:-p, v poledne:-p, večer:-p a někdy i v noci;-)

To chci, to musím mít:yes::yes::yes:

Tohle je naprostá LAHŮDKA , akorát je to pro mne HOGO-FOGO A NEVÍM ZDA BYCH USPĚL rozkutrovat celou kačenu. Ale +bodík 8 to chce

Tuhle dobrotu si uložím, mna dvoře nám pár kačenek zraje :-p

no teda:-):yes::yes::yes: dělávám v pomaláči z vepřového bůčku, je to parádní, z kachničky to musí být dvojnásobná dobrota, takže bod:-):yes::yes:

Ó, mňam :-p:yes:

Dělala jsem něco podobného z prorostlého bůčku v PH a dobrota je to náramná. Dochutila jsem česnekem a do skleniček toho mnoho nezbylo ;-). Za kachničku 5. bodík:-p:-K:yes:

No teda - to musí být ale dobrota:yes::-O

No......toto....:yes::yes::yes:

dneska jsem je dělala, ale protože jsem neměla svěží sádlo, stáhla jsem kůži, v pekárně jsme vyškvařili kůži a kus špeku, následně jsem k tomu pokrájela jeden pórek opravdu nadrobno, přidala tři deci dvatomartického MUllera z Velkých Pavlovic, posila, čtyři hodinky v troubě na 120. je z toho bezvadná ani ne tak pomazánka jako kousky masa v vynikajícím rosolovatém sosíku, s domácím nehněteným chlebem pečeným v keramickém hrnci lahoda...

Tématické fráze:
kachní rilletes, rilet, kachní riletes, jemné kachní paté, rillettes, kachní rilettes, rillet, kachní rilet, rillete, škvaření kachního sádla, kachní paté recept, kachní sádlo, jak se dělá rillettes, kachní rilette, recepty z kachniho masa, kachní rilets, kachní paté, riletes kachni, kachní ralettes, kachní riletec

Suroviny:
kachna, sádlo vepřové, víno bílé suché, sůl, pepř, bobkový list, tymián

Přidat fotografie receptu