Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,26 g |
Tuky | 71,11 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 4,61 g |
Sůl | 11,85 g |
Sacharidy | 866,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do teplého mléka přidejte 1 PL cukru a rozdrobte kostku kvasnic, nechte narůst, (pozor na teplotu mléka, abyste nespařili kvasnice).
Krok 2: V míse smíchejte obě mouky a přidejte prášek do pečiva, 3 PL cukru, olej, sůl. Přidejte taky jogurty a trochu promíchaná vejce. To vše vypracujte s kváskem. Pokud se vám jeví těsto řídké, můžete při mísení přidat trošku mouky.
Krok 3: Vypracované těsto dejte do mikrotenového sáčku, vytlačte vzduch, sáček zavažte a uložte do ledničky.
Krok 4: V lednici má být nejméně 4 hodiny, potom z něj pečte cokoliv podle potřeby, těsto už nemusí opětovně kynout, když ho budete postupně používat.
Krok 5: V lednici může vydržet až sedm dní.
Zveřejněno 22. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
Moje poznámka
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 3 minutami
Kuře na kari
Hanina65 před 43 minutami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 5 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 5 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 6 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 6 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 6 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 7 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kynute testo do mrazaku,
kynuté těsto v lednici,
těsto na langoše kynuté v lednici,
těsto kynuté v lednici,
kynute těsto do lednice,
sedmidenni buchta,
těsto na langoše, kynuté v lednici,
těsto na pizzu kynuté v lednici,
kynuté těsto z chladničky,
langoše kynuté v lednici,
mrazené kynuté těsto,
kynuté těsto v mrazáku,
kynuti těsta v lednici,
kynuté těsto kynuté v lednici,
kynuté těsto z lednice,
slovenský osúch,
sedmidenní chléb,
langoše kynuté za studena,
recept pizza kynutá za za studena,
pizza kynutá v lednici
Suroviny:
mléko,
cukr krystal,
droždí,
mouka hladká,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
jogurt bílý,
cukr,
olej,
sůl
Komentáře (67)